• 0

Članovi odbora razmotrili rebalans budžeta za 2020. godinu

Narodna skupštine Srbije danas nastavlja sednicu Drugog redovnog zasedanja u 2020. godini, a tema je ponovo rebalans budžeta

  • 0
Sednica Skupštine Srbije

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odbor za finansije, republicki budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrio je na današnjoj sedinici u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2020. sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana PIO Fonda, RFZO, Fonda SOVO i NSZ za 2020. godinu.

Na Predlog zakona podnet je jedan amandman koji Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Aleksandra Tomić, a prisustvovali su clanovi i zamenici clanova Odbora- Nikola Jolović, Vladimir Marinković, Ana Čarapić, Olivera Pešic, Sonja Vlahović, Adrijana Pupovac, Milenka Subić, Bratimir Vasiljević, Uglješa Marković, Zoran Tomić, Marina Raguš, Milorad Mijatović i Zoltan Pek.

Podsetimo, sednici je u utorak prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali, koji je tada detaljno obrazložio plan rebalansa.

Mali je tada precizirao da su drugim rebalansom budžeta Republike Srbije za 2020. godinu predviđeni ukupni prihodi od 1.292,4 milijardi i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi, odnosno deficit od 483 milijardi dinara i istakao da je projekcija prihoda budžeta konzervativna.

Rekao je da ovaj rebalans pruža mogućnost da se još odlučnije i jače nastavi borba protiv koronavirusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>