• 0
 ≫ 

Kompanija s 0 profita vlasniku donela neviđeno bogatstvo. U čemu je tajna ovog milijardera?

 ≫ 

Zuo Hui je osnivanjem firme "KE Holdings" želeo da stane na put prevarama na tržištu nekretnina, koje se svakodnevno dešavaju u najmnogoljudnijoj zemlji sveta

  • 0
Zuo Hui Zuo Hui / Foto: investors.ke.com

Zuo Hui (49) je osnovao kompaniju "KE Holdings" sa ciljem da donese transparentnost na kinesko mutno tržište nekretnina, gde kupci moraju da se kreću po lažnim listama, i uglavnom budu žrtve prevara.

Firma koristi algoritme veštačke inteligencije za podudaranje kupaca i prodavaca. Akcije ove kompanije, koja stoji iza platforme Beike, u avgustu su se u Njujorku i više nego utrostručile, što je dovelo do toga da Hui poseduje bogatstvo vredno 20,5 milijardi dolara.

On je jedan od 100 najbogatijih ljudi na svetu, prema Blumbergovom indeksu milijardera, ali interesantno je to da "KE Holdings" nije napravio profit. 

- Najteži deo je taj što, kada činite nešto dobro i ispravno, to često sa sobom nosi kraktoročne žrtve u ekonomskom smislu - rekao je on nedavno.

Beike ima 226 miliona kuća u svom sistemu i 39 miliona aktivnih korisnika mesečno, preko mobilnog telefona. "KE Holdings" koristi nacionalni lanac nekretnina za fizičke kancelarije, koji postoji već skoro dve decenije, a uparen je sa dvogodišnjom digitalnom platformom.

Izgleda da za sada sve ide po planu. Prodaja im je porasla 80 odsto, na 46 milijardi juana prošle godine, u odnosu na 2017, a Beike je postala najveća kineska platforma za stambene transakcije i usluge - što nije mali podvig za tržište čije bi usluge posredovanja u nekretninama mogle biti duplirane do 2024. godine.

Huija podržavaju neke od najpoznatijih azijskih firmi - SoftBank Group, Hillhouse Capital Group i Tencent Holdings.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>