• 1

"Zanima nas da ulažemo u razvoj privrede": Brnabić sa guvernerom Japanske banke

Dogovoren je nastavak razgovora na tehničkom nivou

  • 1
ana brnabic Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je na onlajn sastanku sa guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadaši Maedom.

Premijerka je istakla važnost investiranja u inovativna preduzeća u Srbiji i podršku njihovom daljem razvoju, po ugledu na model kakav je Japanska banka za međunarodnu saradnju već izgradila svojim investicijama u Baltičkoj regiji. Brnabić je istakla važnost dobrih političkih i ekonomskih odnosa sa Japanom i posebno istakla važnost nedavno potpisanog međusobnog ugovora o iѕbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Guverner Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadeši Maeda je izrazio interesovanje za podrškom daljem privrednom razvoju Srbije kroz realizaciju novih investicija. Dogovoren je nastavak razgovora na tehničkom nivou, kako bi se što pre video rezultat razgovora na visokom nivou i kako bi se podržale kako srpske, tako i japanske kompanije.

Ovo je bio treći sastanak premijerke Brnabić sa guvernerom Maedom. Njihov prvi susret desio se prilikom posete predsednice Vlade Republike Srbije Japanu prošle godine, dok su se drugi put sastali na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsednica Vlade Srbije na kraju je još jednom iskazala zadovoljstvo sveukupnim odnosima sa Japanom, koji su vremenom sve bolji a čemu su u mnogome doprinele posete Srbiji premijera Šinza Abea i ministra inostranih poslova Japana Taro Kona. Brnabić je sastanak zaključila izrazom posebne zahvalnosti Japanu na donaciji medicinske opreme i lekova Republici Srbiji tokom pandemije korona virusa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đera

    13. novembar 2020 | 17:41

    Ko uspostavi dobre odnose sa Japanom, dobio je premiju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>