• 9
 ≫ 

Mask "zapalio" Tviter: Odgovorio na čuveno pitanje šta je starije - jaje ili kokoška?

 ≫ 

Da li se slažete s njegovim zapažanjem?

  • 9
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Ilon Mask, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, nalazi se na 4. mestu, a njegovo bogatstvo je posebno raslo u ovoj godini.

Amerikanac je poznat po tome što voli da "provocira" na Tviteru, otvoreno priča o stvarima o kojima mnogi šefovi ćute, a neretko i konsultuje pratioce u vezi sa nekim idejama koje ima za Teslu.

Takođe, Mask često objavi oglas za posao, baš preko ove mreže, i ostavi mejl na koji mu se lično mogu javiti svi zainteresovani, a uglavnom traži inženjere.

Ovih dana, on s fanovima komunicira o PCR testu i korona virusu, prati napredak Gigafabrike u Berlinu, deli iskustva s predstavnicima Folksvagena, ali i odgovara na neka pitanja, na koja malo ko može odgovoriti.

Znate ono čuveno: šta je starije, jaje ili kokoška? To se pita ceo svet, dok odgovor uglavnom ostaje enigma. Ipak, Mask je našao način da zaintrigira svoje pratioce na Tviteru, pa im je dao zanimljivu analogiju događaja.

Uz fotografiju je napisao "slučaj zatvoren" (case closed), a osim raznih komentara koji su usledili baš na tu temu, bilo je i onih koji mu otvoreno traže posao.

Mak je, inače, poznat kao neko ko sledi "no silo rule", što znači da se trudi da emocije rade za njega, a ne protiv njega. Nije zagovornik divizija unutar kompanije, i voli da se "spusti" na nivo svojih radnika u fabrici.

Između ostalog, zato i često komunicira s pratiocima na Tviteru, koji ga vide kao dostupnog, "kul lika". Ali, ne treba zanemariti da njegova neto vrednost trenutno iznosi 92,4 milijarde dolara.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coach

    14. novembar 2020 | 11:47

    Hahha, hit. Al kad razmisljis logicki ima smisla slika

  • HACK

    14. novembar 2020 | 13:36

    Ja prvo pogledam datum na pakovanju i uvek znam tačan odgovor.

  • Tanja

    14. novembar 2020 | 12:07

    Jel ima neko da protumaci ovo sto je nazvrljao na slici? I sta je odgovorio? Sta je poenta? Sta je hteo da kaze ili nista nije hteo da kaze? Zamazivac ociju. Kreacionisti kazu kokoska. Slazem se s njima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>