• 3

Kopaonik dobija nove hotele i apartmane: Plan obuhvata 25 hektara, standard su barem 4 zvezdice

Javni uvid u izmene i dopune plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok četiri) trajaće do 8. decembra

  • 3
bazen, hotel

Foto: Unsplash

Izmenama i dopunama plana generalne regulacije za turisticko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok četiri), omogućena je izgradnja novih turističkih kapaciteta: hotela visoke kategorije, apartmana i vikend kuća.

Gradnja je omogućena prema parametrima iz važećeg Osnovnog plana u cilju ostvarenja standarda propisanih za Nacionalni park Kopaonik. Površina obuhvaćena planom iznosi 25 hektara.

Objekti turističkog smeštaja u obuhvatu plana nalaze se u severnom delu i čine ga apartmani, vikend kuće s pratećim ugostiteljskim i sportskim sadržajima.

Realizacija sadržaja turizma TC Kopaonik podrazumeva podizanje standarda postojećih i izgradnju novih objekata turističkog smeštaja visokog standarda (hoteli, apartmani) sa četiri i pet zvezdica, uz pretvaranje postojećih odmarališta u apartmane i pansione, navodi se u izmenama plana.

Javni uvid u izmene i dopune plana generalne regulacije za turističko naselje Lisina-Čajetina-Treska na Kopaoniku (blok četiri) trajaće do 8. decembra 2020. godine.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško

    Kad sav ovaj cirkus prodje a uskoro ce onda preispitati poreklo zarade i konfiskovati sve pa ce Drzava doci do vlasnistva svog kapitala koji joj je oduzet.

  • zac

    Nase planine su preskupe za ono sto daju turistima.

  • Još

    Jedno divno mesto, šta više, nacionalni park, koje će biti uništeno izgradnjom objekata zarad nečijeg profita... a da podsetim, beše, mora da se plati ako se hoće kolima, jer se narušava priroda... Takoo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke