• 20

"Videćemo da iznenadimo naše penzionere": Vučić najavio veće plate i dodatak za penzionere

"Sanjaj mnogo, ali onda moraš mnogo i da radiš i da se boriš"

  • 20
penzioner

Foto: Pixabay

Srbija nema problem sa likvidnošću, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i najavio povećanje zarada za zdravstvene radnike i zaposlene u javnom sektoru, kao i moguća dodatna izdvajanja za penzionere.

- U ovom trenutku imamo 219,5 milijardi dinara na računu, toliko je para u trezoru. Nemamo problema sa likvidnošću - rekao je Vučić.

On je naveo da će od 1. januara zdravstvenim radnicima biti povećane plate 5 odsto, a svima ostalima u javnom sektoru 3,5 odsto.

"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje", rekao je Vučić i podsetio da su zdravstveni radnici već dobili povećanje, uz najavljenih 10.000 dinara, kao i da je minimalac povećan u doba korone.

- A, još ću da vidim sa premijerkom i ministrom finansija da još nekog iznenadimo, naše penzionere, sa malim poklonom - rekao je Vučić.

Dodao je i da voli da čuje primedbe Fiskalnog saveta, jer se njegovi članovi nikome ne dodvoravaju, i rade svoj posao odlično.

Vučić je naveo i da su mnogi kritikovali što država kupuje zlato, kojeg sad, kaže, imamo više nego ikada, ali ni blizu dovoljno, i skočila nam je cena, pa će se kupovati još, dodajući da guvernerka Jorgovanka Tabaković radi odlično taj posao.

Na kritike da je nemoguće da se ostvari da Srbija bude prva u platama, privrednom rastu, da ima najmanje mtvih, odgovara da to, ipak, može, i da se to i pokazuje.

- Može, kada se borite, radite, imate snove i živite za to. 'Dream big'. Sanjaj mnogo, ali onda moraš mnogo i da radiš i da se boriš - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za ravnopravnost

    Gospodine presednice sta mi socijalci odnosno,koji primaju socijalnu pomoc zar mi nemamo prava na neku vrstu pomoci jer ima nas i starih i bolesnih,pa bi dobro nam dosla s vaka novcana pomoc..............

  • Maja

    Lepo je sto predsednik misli na sve. U teskim vremenima stimulacija je svima potrebna, posebno zdravstvu. Sve pohvale

  • Nata

    Vece plate i penzije su pokazatelj da je ekonomski Srbija stabilna i da je verovatno porast BDPa doprineo stvaranju suficita u budžetu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke