• 30

Od danas kraće radno vreme za kafiće i prodavnice: Evo na koga se to tačno odnosi, a ko je izuzetak

Izuzete su apoteke, benzinske pumpe...

  • 30
Radno vreme supermarketa, zatvoreno

Foto: Shutterstock

Od danas, tačnije večeras, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, što je jedna od novih mera borbe protiv uticaja virusa korona.

Naime, kako stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta nanedavnoj sednici, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana.

To praktično znači da je pored prodavnica, kafića i tržnih centara, ograničen i rad noćnih klubova, koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

Iz opravdanih razloga, kao i prethodnih puta kada su donošene slične mere, od ovog pravila izuzete su apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane.

Video: Đerlek o radu kafića: Apel na ljude da poštuju mere

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    Zato u Bujanovcu kafane rade celu noc,pune do 3 ujutru!!!!

  • Zarko

    Kod mene u Plani ima i kafe na pumpi.

  • Ja

    Ja odoh na pumpu ima kafe aparat.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke