• 32

Uprkos koroni, restorani organizuju doček Nove godine. Cene ne padaju, od 40 evra pa naviše

Preporuka je da se kontakti maksimalno smanje, posebno ovih dana, kada se virus kovid-19 munjevito širi

  • 32
proslava

Foto: Unsplash

U poslednje vreme pandemija kovid-19 ponovo se munjevito širi u gotovo svim zemljama sveta, pa i kod nas. Ipak, mnogi preduzetnici, a naročito vlasnici ugostiteljskih objekata, kažu da koliko god da je situacija alarmantna - posao ne sme da stane, jer im je to jedini vid zarade.

Kada je tek bilo naznaka o drugom i trećem talasu kovida-19, još tada se govorilo o tome da "ekonomija ne bi podnela drugi karantin", ipak, ostaje pitanje šta činiti u ovako nezahvalnoj situaciji.

Krizni štab upućuje na maksimalno smanjivanje kontakata, kao i na rad od kuće, tamo gde je to opcija. Od danas je na snazi nova odluka: kafići, klubovi, prodavnice i tržni centri radiće do 21 h, izuzev apoteka, pumpi i objekata koji vrše dostavu hrane.

Ono što, međutim, primećujemo ovih dana jeste da restorani, hoteli i klubovi, uprkos pandemiji, ostaju prvi odluci da organizuju doček Nove godine. Do 31. decembra ostalo je još mesec i po dana, i izvesno je da se situacija u vezi sa virusom korona neće mnogo promeniti u tako kratkom roku.

Postavlja se pitanje i mera bezbednosti u lokalima u narednom periodu, kao i da li epidemiološka situacija dozvoljava jedno veče "izuzetka", kako bi se proslavio ulazak u 2021. godinu. Ono što možemo da zaključimo jeste da se cene nisu menjale u odnosu na 2019. i prošle godine.

Na popularnom domaćem sajtu, koji preporučuje gde možete izaći u noćni provod, istaknuto je dosta restorana (sala u hotelima) koji organizuju doček Nove 2021. godine, a cene idu od 40 pa naviše. Neretko srećemo cene od 55 do 75 evra, ali i do čak 140 evra, u luksuznom beogradskom hotelu.

U godini kada ništa nije "standardno", postavlja se pitanje da li bi klubovi i restorani izgubili baš tako mnogo, ako bi "preskočili" organizovanje proslave poslednjeg dana decembra. S druge strane, prema onome što možemo videti u opisu ponuda, uglavnom svi govore o tome šta vas očekuje od hrane, pića i muzike, a niko ne pominje bezbednosne mere.

Na popularnom domaćem sajtu trenutno je istaknuto više od 80 mesta gde se organizuje doček Nove godine, iz svih kategorija: klubovi i splavovi, kafane, restorani, kafići i barovi.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Коча

    17. novembar 2020 | 11:44

    Затворити све ресторане од 25.децембра до 15.јануара и сачувати здравље грађана !!!

  • Tanja

    17. novembar 2020 | 11:22

    Ko je lud da ide na docek i placa ulaznicu da bi se zarazio??

  • Medicinska sestra

    17. novembar 2020 | 12:09

    Svi vi zeljni provoda,dodjite u bolnice na zurku....kad vec imate visak energije da ga pametno izbacite. Teglite boce sa kiseonikom,hranite pacijente... I u bolnici postoji rizik da se zarazite,pa ako ste zeljni i ne plasite se,cekamo vas!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>