• 32

Uprkos koroni, restorani organizuju doček Nove godine. Cene ne padaju, od 40 evra pa naviše

Preporuka je da se kontakti maksimalno smanje, posebno ovih dana, kada se virus kovid-19 munjevito širi

  • 32
proslava

Foto: Unsplash

U poslednje vreme pandemija kovid-19 ponovo se munjevito širi u gotovo svim zemljama sveta, pa i kod nas. Ipak, mnogi preduzetnici, a naročito vlasnici ugostiteljskih objekata, kažu da koliko god da je situacija alarmantna - posao ne sme da stane, jer im je to jedini vid zarade.

Kada je tek bilo naznaka o drugom i trećem talasu kovida-19, još tada se govorilo o tome da "ekonomija ne bi podnela drugi karantin", ipak, ostaje pitanje šta činiti u ovako nezahvalnoj situaciji.

Krizni štab upućuje na maksimalno smanjivanje kontakata, kao i na rad od kuće, tamo gde je to opcija. Od danas je na snazi nova odluka: kafići, klubovi, prodavnice i tržni centri radiće do 21 h, izuzev apoteka, pumpi i objekata koji vrše dostavu hrane.

Ono što, međutim, primećujemo ovih dana jeste da restorani, hoteli i klubovi, uprkos pandemiji, ostaju prvi odluci da organizuju doček Nove godine. Do 31. decembra ostalo je još mesec i po dana, i izvesno je da se situacija u vezi sa virusom korona neće mnogo promeniti u tako kratkom roku.

Postavlja se pitanje i mera bezbednosti u lokalima u narednom periodu, kao i da li epidemiološka situacija dozvoljava jedno veče "izuzetka", kako bi se proslavio ulazak u 2021. godinu. Ono što možemo da zaključimo jeste da se cene nisu menjale u odnosu na 2019. i prošle godine.

Na popularnom domaćem sajtu, koji preporučuje gde možete izaći u noćni provod, istaknuto je dosta restorana (sala u hotelima) koji organizuju doček Nove 2021. godine, a cene idu od 40 pa naviše. Neretko srećemo cene od 55 do 75 evra, ali i do čak 140 evra, u luksuznom beogradskom hotelu.

U godini kada ništa nije "standardno", postavlja se pitanje da li bi klubovi i restorani izgubili baš tako mnogo, ako bi "preskočili" organizovanje proslave poslednjeg dana decembra. S druge strane, prema onome što možemo videti u opisu ponuda, uglavnom svi govore o tome šta vas očekuje od hrane, pića i muzike, a niko ne pominje bezbednosne mere.

Na popularnom domaćem sajtu trenutno je istaknuto više od 80 mesta gde se organizuje doček Nove godine, iz svih kategorija: klubovi i splavovi, kafane, restorani, kafići i barovi.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto tako

    Budite sigurni u jedno povlasceni ce raditi

  • Mrki

    Svako ima pravo da odluči. Dali hoće da ostane kući ili ne. Kafane su nas održale, pa prema tome ŽIVELE KAFANE!

  • Aca

    Nakrali su se oni na vreme,nije ovo nista za njih!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke