• 1

Ogroman gubitak za jednu od najvećih avio-kompanija, avioni u Ženevi parkirani od marta

Britanska kompanija će 2021. verovatno poslovati sa samo 25% kapaciteta

  • 1
easyJet avion avio kompanija

Foto: Tanjug/AP

Britanska niskobudžetna avio-kompanija "EasyJet" bila je prinuđena da već 30. marta ove godine prizemlji veliki broj svojih letelica na aerodromu Ženeva (Geneve Aeroport), u Švajcarskoj.

Ovaj prevoznik je objavio i svoj prvi celogodišnji gubitak u svojoj 25-godišnjoj istoriji kao rezultat pandemije virusa korona. Ipak, nisu krili nadu da bi stvari mogle da se promene nabolje od 2021, kada se krene s upotrebom vakcine protiv kovida-19.

"EasyJet" je prijavio gubitak pre oporezivanja od 1,7 milijardi dolara, za godinu do septembra, što je dramatičan pad u poređenju sa profitom od 430 miliona funti, koliko je kompanija zaradila u 2019.

Prevoznik sa sedištem u Londonu je, inače, polovinom oktobra izvestio da će naredne godine najverovatnije poslovati sa samo 25 odsto svog kapaciteta.

- Vazduhoplovstvo se i dalje suočava s najtežom pretnjom u svojoj istoriji, a Vlada VB hitno mora da pojača paket mera, kako bi avio-kompanije mogle da podrže ekonomski oporavak, kada dođe do njega - rekao je tada izvršni direktor Johan Lundgren.

Video: Vožnja u privatnom avionu: Psi koji žive život na visokoj nozi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke