• 1

Ogroman gubitak za jednu od najvećih avio-kompanija, avioni u Ženevi parkirani od marta

Britanska kompanija će 2021. verovatno poslovati sa samo 25% kapaciteta

  • 1
easyJet avion avio kompanija

Foto: Tanjug/AP

Britanska niskobudžetna avio-kompanija "EasyJet" bila je prinuđena da već 30. marta ove godine prizemlji veliki broj svojih letelica na aerodromu Ženeva (Geneve Aeroport), u Švajcarskoj.

Ovaj prevoznik je objavio i svoj prvi celogodišnji gubitak u svojoj 25-godišnjoj istoriji kao rezultat pandemije virusa korona. Ipak, nisu krili nadu da bi stvari mogle da se promene nabolje od 2021, kada se krene s upotrebom vakcine protiv kovida-19.

"EasyJet" je prijavio gubitak pre oporezivanja od 1,7 milijardi dolara, za godinu do septembra, što je dramatičan pad u poređenju sa profitom od 430 miliona funti, koliko je kompanija zaradila u 2019.

Prevoznik sa sedištem u Londonu je, inače, polovinom oktobra izvestio da će naredne godine najverovatnije poslovati sa samo 25 odsto svog kapaciteta.

- Vazduhoplovstvo se i dalje suočava s najtežom pretnjom u svojoj istoriji, a Vlada VB hitno mora da pojača paket mera, kako bi avio-kompanije mogle da podrže ekonomski oporavak, kada dođe do njega - rekao je tada izvršni direktor Johan Lundgren.

Video: Vožnja u privatnom avionu: Psi koji žive život na visokoj nozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>