• 23

Er Srbija primorana da deli otkaze i smanji plate

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biće obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu, obećano je iz kompanije

  • 23
air serbia er srbija Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija (Air Serbia) primorana je da smanji broj zaposlenih i plate, potvrđeno je za Telegraf Biznis u toj kompaniji.

Ranije, domaći prevoznik objavio je poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine.

- Er Srbija, kao i ostale aviokompanije u svetu, trpi posledice pandemije koronavirusa, koja je značajno smanjila aviosaobraćaj. Imajući u vidu ovako dug period od kako traje poremećaj poslovanja, kompanija više nije u mogućnosti da podnese postojeći nivo troškova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja troškova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno rešavanja viška zaposlenih, kao i smanjenja zarada - naveli su iz Air Serbia za naš portal.

Kako dalje ističu, kao odgovoran poslodavac žele da obezbede što je moguće bolje uslove za zaposlene koji budu proglašeni viškom.

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biće obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.

Situacija u oblasti putničkog aviosaobracaja na globalnom nivou izuzetno je teška još od pocetka pandemije korona virusa od sredine marta,ukazuju u srpskoj aviokompaniji. Kako navode, praktično ne postoji nijedna aviokompanija koja nije pogođena, a ni Er Srbija, nažalost, nije izuzetak u tom smislu.

- Er Srbija je osam meseci, uz izuzetne napore, racionalizaciju poslovanja i smanjivanje troškova, pronalazila načine da u određenoj meri amortizuje posledice globalne krize u avio-saobraćaju. Takođe, od samog početka, kompanija je kao svoje prioritete, uz bezbednost i zdravlje zaposlenih, ujedno postavila i očuvanje radnih mesta i zaštitu zaposlenja - rekli su u Er Srbiji.

Predstavnici Vlade i resornih ministarstava, više puta su ranije najavili da neće Er Srbiju pustiti niz vodu, i da će pomoći da avio-kompanija što bezbolnije prođe kroz krizu. Dodatno, istican je značaj koji je Er Srbija imala tokom korone, prevozeći medicinsku opremu i naše građane iz inostranstva.

Video: Dva aviona Er Srbije dovezla danas medicinsku opremu iz Kine

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    18. novembar 2020 | 10:56

    Pa sad koriste priliku zbog situacije. Dugo su oni u problemu. Još pozapošljavali partijske kadrove, a sad će otkaze dobiti stari jatovci.

  • Milojko

    18. novembar 2020 | 10:01

    Tesim sujardese😘🥰😍

  • ratar

    18. novembar 2020 | 10:58

    Hahah to je ta mocna firma, ode u propast🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>