• 23

Bankrotirao Home plus, povukli se preko noći, potrošači ostali bez robe i para

, Telegraf Biznis

Još jedna firma povukla se u kratkom periodu

  • 23
Home plus

Foto: Privatna arhiva

Kompanija Home plus, koja prodaje kućne potrepštine, bankrotirala je, saznaje Telegraf Biznis. 

Računi firme su u blokadi, ugovori sa tržnim centrima u kome su poslovali su raskinuti zbog dugovanja, a na telefone se niko ne javlja. 

Kako saznajemo, kompanija se iz dva poznata tržna centra u Beogradu povukla maltene preko noći. Mnogi potrošači sada su u nezavidnom položaju jer su ostali bez proizvoda koje su naručili u prethodnom periodu, a i bez novca. 

- Poručila sam dušek 8. oktobra, rok isporuke bio je od 25 do 30 dana, znači najdalje do 7. novembra. Išla sam pre toga nekoliko puta i oni su govorili da nije do njih, već do dobavljača dušeka. Da će oni nas pozvati. Niko nije pozvao, a sledeći put kada sam otišla, bilo je zatvoreno - priča za Telegraf Biznis B. B. (30) koja sada pokušava da povrati svoj novac.

Ona nije jedina. Međutim, do svog novca niko od njh ne može da dođe do zvanične objave stečaja. 

- Mora da se čeka rešenje Privrednog suda o pokretanju stečajnog postupka, i posle toga, sledi dodela stečajnog upravnika, zatim se podnosi prijava potraživanja, što može da uradi svaki potrošač i to je zasad jedina opcija - rekao je za naš portal Marko Dragić, pravni savetnik pri NOPS.

Sajt Home plus, međutim, i dalje je aktivan i nema nikakvog obaveštenja.

Ono što je činjenica, osim naših saznanja o blokadi računa, loš pokazatelj poslovanja je što ova kompanija, prema podacima APR, nije objavila finansijski izveštaj za 2019. Za 2018. godinu su prijavili 220 zaposlenih i profit od 824.000 dinara. U 2017. imali su 269 zaposlenih i profit od 3,1 milon dinara.

(v.bjelic@telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Nase tuzilastvo ne prepoznaje krivicno delo prevare.Ako bude kao sa turistickim agencijama nece odgovarati a novac nece videti.

  • Tina

    Pa i ne bankrotirali kad su im cene kao da je Dubai.

  • Ada

    Jel to gazda Kokeza pušten niz vodu?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke