• 1

Apel poslodavcima: Povećan broj povreda na radu, ovo se najčešće dešava na gradilištima

Dužnost zaposlenih je da poštuju mere, da koriste sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu, naročito zaštitne opasače za rad na visini i da se pridržavaju propisanih procedura

  • 1
Radnik, šlem, gradilište

Foto: Shutterstock

Povodom povreda na radu na gradilištima, posebno povodom padova sa visine koji su se desili poslednjih dana, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja apeluje na poslodavce da primenjuju mere bezbednosti i zdravlja na radu, da zaposlenima obezbede korišćenje sredstva i opreme za ličnu zaštitu na radu i da obezbede svakodnevnu kontrolu primene mera.

Dužnost zaposlenih je da poštuju mere, da koriste sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu, naročito zaštitne opasače za rad na visini i da se pridržavaju propisanih procedura.

Najčešći uzroci povređivanja u građevinarstvu su nebezbedan rad na visini i na nepropisno montiranim skelama; nekorišćenje propisanih sredstava i opreme za ličnu zaštitu na radu, a prvenstveno rad bez zaštitnog šlema i zaštitnog opasača; rad u nepropisno obezbeđenim iskopima; neprimenjivanje osnovnih načela organizacije izvođenja radova.

Već godinama unazad najčešći uzrok povreda na radu je pad sa visine, a analizom uzroka zbog kojih je došlo do povrede, Ministarstvo je utvrdilo da bi povreda na radu bilo neuporedivo manje da su zaposleni koristili sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rob

    Radimo ko crnci, nemamo ni pauzu normalnu za doručak, nemamo slobodne dane, radimo svaki dan po smenu i ipo poslodavac te gleda kao potrosni materijal, gleda dusu da ti uzme za tu platu koju ti baci, eto to je najveći razlog sto ljudi ginu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke