• 1
 ≫ 

Oblikovanje mobilnosti budućnosti: Poslovi sa perspektivom u Brose-u

 ≫ 

Na leto 2021. godine, dobavljač automobila u porodičnom vlasništvu, četvrti po veličini na svetu, otvoriće lokaciju za razvoj i proizvodnju za električne motore i elektronske proizvode u Pančevu pored Beograda. Ovde će nastati oko 1.100 radnih mesta u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji

  • 1
Brose

Foto: Promo

Brose se drži planiranih investicija u Srbiji čak i u krizi uzrokovanoj koronavirusom: Za izgradnju nove lokacije biće utrošeno 120 miliona evra. Građevinski radovi brzo napreduju. Završetak radova je planiran za proleće iduće godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu 2021. godine.

Porodična kompanija traži entuzijastične i motivisane ljude koji žele da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti, koji se kreativno suočavaju sa izazovima i koji su otvoreni za promene. Brose nudi karijerne perspektive u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji, za pozicije poput programera softvera i hardvera, menadžera projekta, ispitnog tehničara, referenta za nabavku komponenti, inženjera za održavanje ili montažnog radnika.

Savremeno radno okruženje, atraktivni socijalni doprinosi

Visoko automatizovana proizvodnja obuhvata i proizvodnju elektronike. Elektronika za Brose grupu se proizvodi u uslovima čiste sobe. U narednim godinama se planira zapošljavanje oko 900 zaposlenih u svim oblastima proizvodnje. Osim toga 2025. godine nastaje razvojni centar. Tu će do 200 inženjera razvijati nove proizvode za električna vozila, kako bi se klijentima ponudila prilagođena rešenja, a vozačima omogućilo više bezbednosti, komfora i efikasnosti.

Jedan od Brose-ovih socijalnih doprinosa npr. je sopstvena kantina. Zaposleni pritom primaju privatno zdravstveno osiguranje koje finansira kompanija, uključujući i godišnji lekarski pregled. Savremeno usavršavanje, delimično sa obukama na lokacijama u Nemačkoj, Meksiku i Kini, se nudi vrhunskim predstavnicima, kao i učešće u razvojnim programima za menadžment.

Društveno aktivan u gradu i regionu

Brose je dao značajan doprinos proširenju kapaciteta testiranja za Covid-19 i na taj način doprineo zaštiti zdravlja stanovništva u Pančevu. Porodična kompanija ima za cilj da sarađuje sa lokalnim školama, kao i sa Tehničkim univerzitetom u Novom Sadu i Univerzitetom u Beogradu, u cilju otkrivanja i promovisanja talenata u ranoj fazi i potsticanja razvijanja zajedničkih istraživačkih projekata. Dobavljač automobila će redovno otvarati kapije svoje fabrike zainteresovanim građanima i uvid u proizvodnju i radni svet.

Inovacije i orijentisanost ka rastu

Kompanija Brose razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata vozila, vrata prtljažnika i sedišta, kao i elektromotore i elektroniku. U 2019. godini oko 25.000 zaposlenih u Brose grupi na 65 lokacija u 24 zemlje ostvarilo je prodaju od 6,2 milijarde evra. Na listi kupaca ove kompanije nalazi se oko 80 automobilskih brendova, preko 40 dobavljača i 50 proizvođača električnih bicikala.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    5. decembar 2020 | 11:25

    Mozda sledece godine se zaposlim u toj kompaniji ali ne ovde vec u Ceskoj. Inace sam vec imao ponudu pre dve godine da se zaposlim u toj firmi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>