• 1

"Beograd ostaje interesantan investitorima, uprkos korona krizi": Prodato već 15 hektara

"Kompanije koje kupuju građevinsko zemljište investiraju u Beograd, jer na tom zemljištu grade stanove, proizvodne pogone ili logističke centre", navodi se u saopštenju Gradske uprave

  • 1
beograd

Foto: Pixabay

- Grad Beograd je na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara - kaže zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, i ističe da je Beograd ostao interesantan za investiranje i pored krize izazvane pandemijom kovida-19.

On kaže da kompanije koje kupuju građevinsko zemljište investiraju u Beograd, jer na tom zemljištu grade stanove, proizvodne pogone ili logističke centre, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Zemljište površine 3,1 hektar, u Privrednoj zoni "Auto-put" na Novom Beogradu, prodato je investitoru po ceni od 266.713.857,80 dinara i na zemljištu je predviđena izgradnja objekata namenjenih za privredne delatnosti.

Druga lokacija površine 1,9 hektara, kod raskrsnice "Lakat krivina", u neposrednoj blizini auto-puta za Novi Sad, prodata je po početnoj ceni od 319.095.397,98 dinara, prema kome je zemljište opredeljeno za izgradnju objekata komercijalnih delatnosti.

Zamenik gradonačelnika Beograda kaže da vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda koje je otuđeno - od početka ove godine iznosi 43 miliona evra.

U 11 postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 15,33 hektara građevinskog zemljišta, a budžet Grada imaće i dodatne prihode od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

Video: Nove mere stupile na snagu: Ugostiteljski i trgovinski objekti zatvoreni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    19. novembar 2020 | 14:22

    Samo vi prodajte zemlju a narod nek cuti. Ostace, mozda, ime Srbija a sve ce biti tudje. A narod sluge, bez iceg svog

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>