• 3

Kupovinom Čuvarkuća čuva se Srbija

Čuvarkuća je dokaz da nije baš sve što je iz inostranstva najbolje

  • 3
Čuvarkuća Foto: PKS/Tanjug

Projekat Privredne komore Srbije “Stvarano u Srbiji” podržala je kompanija DIS i u svojim maloprodajnim objektima oznakom “Čuvarkuća” obeležila proizvode koji su stekli pravo na ovaj kolektivnih žig kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla.

Tako je od danas svojim “Dobro” proizvodima uvećala porodicu “Čuvarkuća”.

Voblere na proizvode u maloprodajnom objektu DIS-a u Pančevu danas su posle obilaska marketa zajedno postavljali predsednik PKS Marko Čadež i generalni direktor DIS-a Ivan Šuleić.

Šuleić je ispred najvećeg domaćeg trgovinskog lanca zahvalio PKS što su omogućili da proizvodi robne marke DIS-a Dobro dobiju žig Čuvarkuća.

- Kompanija DIS je poznata da od nastanka podržava domaće proizvođače i njihove proizvode na našim policama i to je još jedan od razlog zbog čega ćemo jako podržati ovaj projekat - rekao je on. Dodao je da su kupcima u DIS na raspolaganju pored proizvoda Dobro i preko 90 proizvoda drugih proizvođača sa tim žigom.

Čuvarkuća je dokaz da nije baš sve što je iz inostranstva najbolje i da imamo čime da se podičimo i sa našim kvalitetnim proizvodima, ocenio je on i dodao da ako to mi ne uradimo niko neće to uraditi umesto nas.

Predsednik PKS Marko Čadež zahvalio se DIS-u što je od početka u akciji Stvarano u Srbiji.

- DIS ne samo da je preduzeo sve da dobije žig Čuvarkuća za svoje proizvode već plasira kroz svoj lanac i mnoge od ostalih 393 proizvoda koji su do sada dobili taj žig - rekao je on.

Čadež je objasnio da žig Čuvarkuća garantuje da je najmanje 80 posto vrednosti svakog od proizvoda sa tim žigom stvoreno u Srbiji.

- Na njima su radili domaći ljudi, na njima je radila domaća privreda, domaći dobavljači i u trenutku kada se potrošači odluče za ovaj proizvod znaju da čuvaju njihova i svoja radna mesta, da razmišljaju kako ćemo živeti u budućnosti, kakve ćemo škole i puteve imati… Dakle, tim činom kupovine čuva se Srbija - poručio je on.

Za žig Čuvarkuća do sada je konkurisalo 572 proizvoda od kojih je 393 već ponelo taj žig kvaliteta.

PKS navodi da je šest najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji već u preko 8000 objekata udomilo proizvode - Čuvarkuće.

Od ukupno 393 do sada dodeljenih Čuvarkuća oko 200 je na proizvodima prehrambene industrije u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    19. novembar 2020 | 18:29

    Bravo za DIS, lepo je imati domaci lanac i ljude koji vode racuna da postoji i nesto srpsko na policama i da se to isprati i podrzi na ovaj nacin... pogledajte deklaracije u Maxi-ju na vocu i povrcu, 80% robe je iz uvoza i dovalci se sa svih strana sveta a samo 20% je iz Srbije. Izgovor je naravno zelimo kao kvalitet domaci dobavljaci nemaju kolicine itd a ubijaju cene a iste te artikle uvoze kao po povoljnijim cenama. Pogledajte kao zdravu hranu izozenu u Maxiju sve je uvezeno iz Ceske i ostalih zemalja gde posluje Ahold Delhaize grupa. Postali smo kolonija i robovi sa direktroima koji samo klimaju glavama da bi ostvarili licne interese i dobili masne plate i bonuse a zaposleni 35.000rsd i strah od gubljenja posla a bajni menadzeri lazu i sebe sa izgovorima bar je sigurna plata imate placeno penziono i socijalno to nema nigde?!? Pa to je normalno u svakoj zemlji samo je ovde benefit i izgovor nepismenim i nevaspitanim direktrocicima... Slazem se da treba da imamo i brendove i uvoznu robu ali treba postovati i ceniti svoje. Jos jedno bravo za DiS i domacu robu na rafovima.

  • Ajoj

    19. novembar 2020 | 18:30

    Što sam anksiozna.Ubi me strah. Ni čuvarkuća ne bi pomogla.😭

  • BATA

    20. novembar 2020 | 12:46

    Ja kao proizvodjac sa 35 godina iskustva koji se prvi bavio zdravim proizvodima i prodavao sirom bivse Jugoslavije mogu reci. Radim sa velikim sistemima Nije problem prijaviti se za zig cuvarkuca .Problem je u taksama koje se placaju prilikom prijave i dodele ziga Mnogi zigovi zelena jabuka i td su zavrsili kao beznacajni a dat veliki novac za to Zelim svima srecu ali mislim da ako se ispuni uslov da se zig ne placa To bi znacilo i Stbiji i proizvodjacima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>