• 14

10.000 dinara leže danas na račune: Novac za lekare, vozače, čistačice...

Novac će dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu

  • 14
Doktorka sestra vizir maska koronavirus

Foto: Tanjug/AP

 Zaposlenima u zdravstvu danas će na ime jednokratne novčane podrške biti uplaćeno po 10.000 dinara.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo finansija, za tu svrhu iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

U užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000 ljudi.

Novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

Novac će dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu pošto su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Video: Sličnu terapiju dobio je i Tramp: FDA odobrila hitnu upotrebu eksperimentalnog leka za koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    Sta je sa med.sestrama I negovateljicama po staravkim domovima ,gde su bake I deke privatnim,to nista dati privatniku nek se bogati ,sramota.!

  • CANA

    Zašto UOPSTE ne mislite na penzionere koji imaju jadne PENZIJE ZATO STO SU izbačeni iz firmi koje su KUPOVALI majmuni ZA po jedan DINAR. KASNIJE RADILI KOD PRIVATNIKA KOJI nam nisu UPLACIVALI DOPRINOSE KOJA JE naša krivica . Moramo da uzimamo kredite da bi preživeli.

  • Branka

    Preteraste, brate, hajd da dajete onima u covid odeljenjima, vi nagradjujete i one dve trećine što sede po raznim ordinacijama, fizioterapiji , šalterima itd. Ostali ne treba da žive!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke