• 1

Vlada Srbije danas usvaja predlog budžeta za 2021: "U kapitalne projekte novca više nego ikada"

Očekuje se povećanje životnog standarda

  • 1
Budžet plan 2021 godina biznis

Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će na sednici Vlade Srbije biti usvojen predlog budzeta za sledeću godinu, koji će se do kraja dana naći i u Skupštini Srbije.

Mali je za Pink rekao da je rok da ga poslanici Skupštine Srbije pregledaju i daju svoje komentare 15 dana, te da će potom akt ući u skupštinsku raspravu.

Ministar je objasnio da je budžet prevashodno usmeren na razvoj i da će se, pored kovid krize, u izgradnju auto- puteva, mostova, rehabilitaciju železničkih pruga uložiti više novca nego ikada.

- U budžetu će za kapitalne projekte biti izdvojene 274 milijarde dinara i kapitalni budžet biće povećan za 35 odsto - rekao je Mali.

Sledeće godine će se, prema njegovim rečima, ići na povećanje životnog standarda, penzije će biti veće za 5,9 odsto, minimalna zarada za 6,6 odsto, a plate u javnom sektoru za pet odsto za one koji nisu u zdravstvenim ustanovama a od aprila i za njih pet odsto

Istakao je da će i opterećenje na zarade biti manje za dodatnih 0,6 odsto.

Kada je reč o programu "Moja prva plata", naveo je da se javilo 10.000 preduzeća, 17.000 mladih i da su u toku intervjui sa njima, te da je oko 5.000 njih već potpisalo sporazume.

Mali je rekao da je velika verovatnoća da će oni kada završe praksu ili posao u toj firmi, kod poslodavca i ostati ili će bar steći radno iskustvo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>