• 1

Danas se otvara fabrika u Lazarevcu: "Naši kupci su BMW, Mercedes, Audi, Škoda, Porše..."

Investicija je vredna najmanje dva miliona evra, a kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih

  • 1
menjač Foto: Pixabay

Nemačka kompanija IGB automotiv, sa sedištem u Inđiji, najavila je danas otvaranje fabrike u Lazarevcu za proizvodnju delova za najpoznatnije automobilske brendove i kupila objekte za tu namenu kod jezera Očaga.

Investicija je vredna najmanje dva miliona evra, a kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih.

Generalni menadžer kompanije, Dalibor Berić, rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo da može da objavi da se ta kompanija iz Inđije odlučila za novu investiciju kupovinom proizvodnih objekata na teritoriji opštine Lazarevac.

- Cilj nam je da u početku bude najmanje 150 zaposlenih sa tendencijom rasta do 500 ljudi, a investicija će biti vredna najmanje dva miliona evra - rekao je Berić novinarima u opštini Lazarevac.

Podseća da ta kompanija prizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

- Naši kupci su BMW, Mercedes grupacija, Folksvagen grupa, to jest Audi, Škoda, Porše, Reno grupa, kao i japanski proizvođači - naglasio je Berić. Dodaje da se proizvodnja neće razlikovati u Lazarevcu od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke.

Navodi da ta nemačka kompanija ima i proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

- Ponosni smo što je IGB automotiv iz Srbije jedna od najboljih kompanija u celoj grupaciji - rekao je Berić i istakao da će zaposleni biti zadovoljni uslovima rada i zaradama. Dodaje da imaju veliku pomoć Vlade Srbije, PKS, kao i opštine Lazarevac i predsednika opštine, Bojana Stevića, zbog čega su se i odlučili za otvaranje novog pogona.

Stević je poželeo dobrodošlicu stranom investitoru i istakao da se IGB odlučio da u Lazarevcu otvori dodatne pogone i zaposli nove ljude. Istakao je da Lazarevac ima strateški veoma dobru poziciju, zbog blizine Beograda i auto-puta "Miloš Veliki".

- Potpisali su danas, kupili celokupne hale koje se nalaze na ulazu u Lazarevac kod jezera Očaga. Takođe, razmatraju proširenje tih proizvodnih kapaciteta na teortoriji Lazarevca - rekao jer Stević. Ističe da će za opštinu Lazarevac biti značajno što će se zaposliti novi ljudi i što će opština imati zbog toga dodatni priliv sredstava u budžet.

Video: Prvi kontigent domaćih jabuka krenuo ka Indiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    20. novembar 2020 | 11:59

    Video sam red na nasoj granici danas, sve vozila marke audi, bmw, mercedes krenuli po delove...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>