• 0

Ključni sastojak "leti": Poznati lanac brze hrane razočarao fanove, Volstrit pozdravlja novu odluku

Nema više krompira kao ni meksičke pice u ponudi "Taco Bell"-a...

  • 0
hrana, krompir

Foto: Unsplash

Odluka poznatog lanca restorana brze hrane "Taco Bell" da izbaci krompir iz svojih specijaliteta, meksičku picu i više od desetak drugih stavki iz menija, nastavlja da izaziva razne reakcije.

S jedne strane, Volstrit pozdravlja tu odluku. "Taco Bell" je izvestio da su pojednostavljen jelovnik i kraće radno vreme doprineli povećanju marži u restoranima i doprineli povećanju operativnih marži od 4,3% u ovom kvartalu.

U roditeljskoj kompaniji "Yum Brands", prodaja je uvećana 3 odsto.

Prilagođavanje menija "Taco Bell"-a je još početkom godine dovelo do operativnih koristi, a slično bi se moglo desiti i sa sestrinskim brendovima - "Pizza Hut" i "KFC". Kompanija jednostavno odbacuje sastojke od kojih nema profit, odnosno proizvode koji nisu "margin-friendly".

Sada se fokusiraju na proizvod koji bi trebalo da se pojavi 2021, a to je "Toasted Cheddar Chalupa".

Takođe, "Taco Bell" je sa menija povukao i meksičku picu, što je, uz povlačenje krompira, fanovima ove brze hrane - najteže palo. Oni nisu ni krili svoje nezadovoljstvo, štaviše, osvrnuli su se i na "moć Džoa Bajdena".

Mnogi lanci restorana su promenili taktiku poslovanja tokom pandemije, a to se pre svega odnosilo na promenu jelovnika. Na primer, Mek je odbacio posluživanje salata, kao i doručka tokom celog dana.

Video: Naša sećanja, naši ukusi, naši proizvodi, naša Srbija: Ovo je čuvarkuća garancija kvaliteta

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke