• 0

U Železari nije bilo otpuštanja: "Zagađuje vazduh kao i svaka prosečna čeličana u svetu"

"Na zagađenje utiče više faktora, ne samo Železara"

  • 0
varilac Foto: Pixabay

U fabrici HBIS (Železara Smederevo) nije bilo otpuštanja radnika tokom pandemije, potvrdio je Vladan Mihailović iz ove kompanije.

Jedna od mera, prema njegovim rečima, bila je da se administrativno osoblje (oko 960 zaposlenih) pošalje na dve nedelje ili na drugi deo godišnjeg odmora za tekuću godinu ili na plaćeno (70 odsto primanja) odsustvo.

- Naša proizvodnja se odvija shodno poslovnom, biznis planu i srednjoročnim planovima. Smanjili smo obim administrativnih poslova, međutim, proizvodnja se odvija na sasvim planiranom nivou - poručio je Mihailović gostujući na TV Prva.

On je dodao da, zbog kvota koje su formirane od strane Evropske zajednice na izvoz čelika iz Srbije, morali su već od prvog kvartala da smanje proizvodnju.

Na pitanje koliko železara zagađuje vazduh, Mihailović je istakao da ona utiče na životnu okolinu ne više od prosečne svetske železare.

- Na zagađenje u Smederevu utiče više faktora, individualna ložišta, kotlarnice koje koriste mazut, povećani saobraćaj... Radimo remont svih postrojenja za zaštitu životne okoline koji trenutno rade svojim punim kapacitetom i radimo ogromne investicije koje više decenija nisu rađene u železari - kazao je.

Video: Vučić posetio železaru u Smederevu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>