• 1

Šansa: Prelepi Island nudi da radite kod njih, čak iako niste u EU, postoji samo jedna caka

Još jedno mesto nudi strancima utočište usred pandemije

  • 1
Island, Iceland

Foto: Pixabay

Island, Iceland

Foto: Pixabay

Rejkjavik, glavni grad Islanda je izmenio svoj program viza za rad na daljinu za građane izvan evropskog šengenskog prostora, čineći Island privlačnom destinacijom za sve koji žele da pobegnu od globalnih zaključavanja zbog drugog talasa korone.

Ipak, ima jedna caka.

Prema uslovima vize, svakom stranom državljaninu za koji nije potrebna viza za ulazak na Island biće dozvoljeno da ostane u zemlji šest meseci neprekidno, iako su njegove međunarodne granice uglavnom zatvorene. Međutim, morate da budete zaposleni negde drugde i da zarađujete cifru od skoro šest cifara da biste mogli da ostanete u Zemlji vatre i leda.

- Zapravo je ideja da privučemo profesionalce sa visokom zaradom iz Silicijumske doline ili San Franciska da svoj novac troše ovde, umesto tamo - rekla je za Gudrin Helgadotir, član demokratke stranke i bivši član parlamenta.

Island se svojim novim programom pridružio još nekoliko zemalja, uključujući Bermude, Barbados, Kajmanska ostrva i Estoniju, koje pokušavaju da namame na rad sa bilo kog mesta, ali ne žele da e obavežu na dugotrajniji boravak.

Međutim, Island je strogo usmeren na bogate. Zemlja zahteva dokaz o mesečnoj zaradi od 7.360 američkih dolara ili oko 88.000 američkih dolara godišnje, a podnosioci zahteva moraju ispuniti uslove za dopunsko zdravstveno osiguranje. Za poređenje, Bermudi zahtevaju nešto više od 263 dolara naknade za one koji žele da svoj karantinski život zamene ostrvskom avanturizmom.

Broj posetilaca Islandu opao je za skoro 80 ​​odsto kao rezultat Covid-19, čak i nakon što su tokom leta nastavljena putovanja unutar evropskog šengenskog prostora. Ovo je značilo privremenu obustavu rada za mnoga lokalna preduzeća.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>