• 2

Korejski investitori zadovoljni poslovanjem u Srbiji: Osim Jure, diže se i fabrika u Palanci

Jedna od njihovih investicija je i Jura

  • 2
budžet, biznis, investicije

Foto: Unsplash

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa ambasadorom Republike Koreje Hjong-ćan Čeom o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje, sa naglaskom na ulaganje korejskih investitora u Srbiji.

Atanasković je istakla da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, a da je saradnja posebno istaknuta u oblasti kulture, prosvete i privrede, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarka je ukazala na značaj korejskih investicija u Srbiji i izrazila nadu da će ih biti više u narednom periodu.

Ambasador Če je podsetio da je kompanija ''Jura'' investirala u više opština u Srbiji, kao i da je ove godine postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike ''Kyungshin Cables'' u Smeredevskoj Palanci.

On je naglasio da su korejski investitori zadovoljni poslovanjem u Srbiji i izrazio uverenje da će više korejskih kompanija razmatrati mogućnost za ulaganje u našu zemlju.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija uzrokovana Kovidom-19 usporila poslovanje izrazivši nadu da će se uskoro okončati.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. novembar 2020 | 19:25

    Zato radnici nisu zadovoljni, netreba nam takvi investitori!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>