• 1
 ≫ 

Ovde možete da tračarite, popijete kafu, pričate o kulturi, ali ne smete da pomenete koronu!

 ≫ 

Menadžerki jednog bara u Italiji je očigledno preselo sve u vezi s kovidom-19, pa je tako uvela novo pravilo za goste: nema pričanja o virusu u lokalu

  • 1
kafa, kafić

Foto: Pixabay

Toliko meseci slušamo o virusu korona i, zapravo, živimo u "korona svetu", da je mnogima već odavno presela svaka priča o pandemiji. Ipak, nisu svi takve poglede zadržali samo za sebe lično, već su ih preneli i na posao.

Naime, menadžerka jednog kafića u pregrađu Rima, gostima zabranjuje bilo kakvu priču o koroni. Možete da diskutujete o bilo čemu drugom: o kulturi, životu drugih ljudi, ali ne i o kovidu-19.

- Već mesecima se govori samo o tome, pa smo mi odlučili da razvedrimo atmosferu - rekla je Kristina Matioli, zadužena za organizaciju u kafiću "Feeling". Ona je dodala da im svima treba predah od korone, te da nije reč o poricanju ili nerazumevanju situacije.

Inače, Italija se odmah u martu našla na udaru krize izazvane pandemijom, što je trajalo mesecima, a tek se letos nakratko oporavila. Sada se stanje u toj zemlji opet pogoršava.

Odluka Kristine Matioli je, s druge strane, naišla na razumevanje gostiju koji kažu da su i sami siti svega, jer gde god da se nađu, priča se samo o virusu. Ipak, iako je zabranjena priča o koroni, to ne znači da bar ne poštuje mere.

 

Prema odluci vlade Italije, ključ u bravu stavljaju svakog dana u 18 sati, a gosti su dužni da nose maske u trenucima kada ne jedu ili ne piju. Takođe, na svakom stolu nalazi se dezinfekciono sredstvo.

Ako, pak, ne znate o čemu da pričate s prijateljem s kojim ste na kafi, ova menadžerka vam nudi spisak tema na tabli. Ono što je takođe uspešno za poslovanje bara "Feeling" je što im sada dolaze novi gosti koji su čuli da "postoji mesto gde se uopšte ne priča o koroni".

- Vlasnik kafića u Trentinu, na severu Italije, postavio je sličan natpis u svom lokalu, ali mi je prvo tražio dozvolu - kaže kroz smeh Kristina Matioli (35).

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>