• 1

Mask pretekao Gejtsa po bogatstvu: Na Blumbergovoj listi, on je drugi najbogatiji čovek na svetu

Na prvom mestu liste najbogatijih nalazi se Džef Bezos, vlasnik kompanije Amazon

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask, Tesla Gigafactory Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Vrtoglavi uspeh dve njegove kompanije, Tesla i SpaceX, doveo je do toga da se Ilon Mask nađe na drugoj poziciji liste najbogatijih ljudi na svetu, prema Blumbergovom indeksu.

To znači da je on sada svrgnuo sa drugog mesta Bila Gejtsa, koji je na njemu bio dugo. Osnivač Majkrosofta sada je na trećem mestu Blumbergove liste, dok je Džef Bezos ostao na prvoj poziciji. Sva je prilika da vlasniku e-trgovca Amazon, niko još dugo neće moći da preuzme tron.

Kako je objavio Blumberg, Mask sada poseduje bogatstvo vredno 127,9 milijardi dolara. Ono je naglo uvećano juče, za čak 7,2 milijarde dolara, zbog rasta deonica Tesle za 6,5 odsto. Ova godina je za mnoge bila pogubna, ali ne i za ovog Amerikanca (49), čije je bogatstvo samo u 2020. poraslo za više od 100 milijardi dolara.

Bezos trenutno ima 182 milijarde dolara, dok Gejts poseduje oko 127,7 mlrd dolara. Nemačka agencija dpa prenosi da bi njegovo bogatstvo bilo još veće, da nije donirao toliko novca.

Ipak, lista magazina Forbes kaže da je Ilon Mask sada tek 4. najbogatiji čovek na svetu, s bogatstvom od 110,5 mlrd dolara.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>