• 3
 ≫ 

Počinju radovi na Beograđanci: Investicija vredna 8 miliona evra, već izdato 60% prostora

 ≫ 

Kompanija "Marera Properties" do kraja 2021. modernizuje kultno zdanje i stvara dodatnu vrednost za centar grada

  • 3
Beogradjanka

Foto: Shutterstock

Kompanija "Marera Properties" otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano preko 8 miliona evra.

Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade, koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja. Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

- Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta. U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina. Istakla bih da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru ovog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. U ovoj fazi radova, već je izdato preko 60 odsto prostora - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije "Marera Properties".

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća“ za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade. Unutar Beograđanke, "Marera Properties" će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna.

Ono po čemu se portfolio kancelarijskog prostora ove kompanije izdvaja na tržištu jeste maksimalna fleksibilnost prema potrebama zakupaca.

Kako su za naš portal iz kompanije ekskluzivno ranije naveli, simbol Beograda, zadržaće svoj izgled. 

Video: Vesić o prodaji Beograđanke: Grad prodaje svoj deo, namena zgrade se ne menja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Оља

    24. novembar 2020 | 13:14

    Кад ће нешто слично да се деси у Црвенци?

  • Ana

    24. novembar 2020 | 13:19

    Kad će konačno da se reši problem sa zgradom banke na Zelenom Vencu ono je ogromno ruglo grada...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>