• 0
 ≫ 

Stručnjaci dokazali: Nizak rizik zaraze koronom od korišćenja smrznutih proizvoda

 ≫ 

Najugroženiji radnici koji dolaze u kontakt sa spoljnom ambalažom uvezene hrane

  • 0
Zamrznuta hrana, Kina, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Rizik za potrošace da se zaraze korona virusom iz prehrambenih lanaca smrznutih i drugih kvarljivih proizvoda koji se moraju čuvati na hladnom je veoma nizak, rekao je danas visoki kineski zvaničnik, nakon što je Kina povećala inspekciju uvozne smrznute hrane.

Svetska zdravstvena organizacija takođe je saopštila da je nizak rizik da se Kovid19 dobije preko smrznute hrane.

Kineska inspekcija smrznutih proizvoda i drugih kvarljivih proizvoda koji se moraju držati na hladnom je usporila trgovinu, preneo je Rojters.

- Rizik da se potrošači zaraze korona virusom kontaktom sa smrznutim prehrambenim proizvodima i kvarljivim proizvodima koji moraju da se čuvaju na hladnom i njihovom spoljnom ambalažom je veoma nizak - rekao je Li Ning, zamenik direktora u Kineskom nacionalnom centru za procenu rizika bezbednosti hrane.

Ali Li je na brifingu rekao da i dalje postoji rizik od dobijanja infekcije i da su najugroženiji radnici koji više puta puta dolaze u kontakt sa spoljnom ambalažom uvezene hrane u određenom okruženju.

Iako se veruje da je korona virus potekao 2019. godine na pijaci morskih plodova u Vuhanu, kineski tabloid "Global tajms" sugerisao je da je prisustvo virusa na uvezenoj hrani povećalo mogućnost da je virus mogao doći iz inostranstva.

VIDEO: Sličnu terapiju dobio je i Tramp: FDA odobrila hitnu upotrebu eksperimentalnog leka za koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>