• 0

Izgradnja depoa na Makiškom polju znači početak gradnje beogradskog metroa: Plan do kraja godine

Beograd ne može više da ide u širinu, istakao je Marko Stojčić

  • 0
metro

Foto: Pixabay

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine, biti usvojen Plan detaljne regulacije Makiškog polja, kao važan korak ka izgradnji metroa u Beogradu.

Istakao je da će izgradnja depoa na Makiškom polju označiti početak izgradnje metroa u prestonici.

- Na početku Makiškog polja predviđena je izgradnja depoa za prvu i drugu liniju metroa. Nadamo se da ćemo uspeti da završimo sve aktivnosti, pre svega, na eksproprijaciji zemljišta, a kasnije i na izgradnji čitavog platoa, kako bi se obezbedili uslovi da za kopanje tunela - naveo je Stojčić.

Pojasnio je da Makiško polje omogućava izgradnju depoa, jer broj kompozicija predviđa tako veliku površinu. Takođe, u tom delu grada, na površini većoj od 4,5 miliona metara kvadratnih, očekuje se najveći razvoj stambeno-poslovnih objekata u sledećih nekoliko decenija.

- Beograd ne može više da ide u širinu, osim u izuzetnim situacijama. Stoga, za budući razvoj grada ostaju ovakve neizgrađene teritorije koje su, takođe i van obuhvata vodozaštite, što su utvrdile i sve nadležne institucije - zaključio je gradski urbanista.

Video: Od Mirijeva do Zemuna za pola sekunde? Nemoguće!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>