• 2

Radnici koji su išli na posao pevajući, sada se hvataju za glavu. Gigant otpušta 32.000 ljudi

Kompanija Dizni, koja je sinonim za radost i bezbrižnost, prošlog meseca je poslala na prinudni odmor oko 37.000 radnika, ali se ne očekuje da će oni biti otpušteni

  • 2
dizni

Foto: Unsplash

Kompanija Dizni (Disney) je već duže vreme u problemu, budući da restrikcije vezane za putovanja i zabavu - traju skoro godinu dana, zavisi o kom delu sveta pričamo.

Pandemija je definitivno uzela "pod svoje" razne sektore poslovanja, a tu su i tematski parkovi koje godišnje poseti ogroman broj turista. Ono što krizi sada svakako ne "ide na ruku" jesu gužve, čak iako je reč o otvorenom prostoru.

Dizni je saopštio da mora da otpusti još 32.000 radnika, pre svega u odeljenju tematskih parkova, jer je broj posetilaca značajno desetkovan, posebno u poslednje vreme. Leto je, donekle, "izvuklo" stvar.

U podnesku, dostavljenom američkoj Komisiji za hartije od vrednosti i berzu (SEC), kompanija je navela da će hiljade zaposlenih ostati bez posla u prvoj polovini fiskalne 2021. godine.

Ovi otkazi su, doduše, bili najavljeni još u septembru. U međuvremenu, Dizni je proširio obim otpuštanja, a otkazi će biti uručeni najviše (28.000) zaposlenima u tematskim parkovima i jedinicama za avanture i proizvode.

I to nije sve. Kompanija koja je sinonim za radost i bezbrižnost, prošlog meseca je poslala na prinudni odmor oko 37.000 radnika, ali se ne očekuje da će oni biti otpušteni. Dizni je 3. oktobra ove godine imao 203.000 zaposlenih, a to su uglavnom radnici koji rade puno radno vreme.

Od ukupne radne snage, oko 155.000 zaposlenih radi u segmentu "parkovi, avanture i proizvodi", dok 20% njih radi skraćeno. Dizni je otkrio i koliko će ih koštati uticaj pandemije na ovaj segment, a brojka je 2,4 mlrd dolara.

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simon

    26. novembar 2020 | 10:35

    Pa nije ni čudo,32000 radnika viška,pa koja je cena ulaznica da bi park bio održiv i isplativ?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>