• 2
 ≫ 

Usamljenost pred praznike raste, zato je ovaj lanac supermarketa došao na sjajnu ideju

 ≫ 

Britanski gigant Asda pokrenuo je novu kampanju: vozači koji dostavljaju robu nose značke na kojima piše "Happy to Chat"

  • 2
chat

Foto: Unsplash

Kako nivo usamljenosti u Velikoj Britaniji raste uoči Božića, lanac supermarketa Asda osmislio je novu kampanju za povezivanje svog osoblja i kupaca.

Od pre dva dana kupci mogu da primete vozače koji dostavljaju hranu, a nose značke na kojima piše "Happy to Chat", odnosno "rad/a sam za ćaskanje". Asda na taj način želi da, kako kaže, "širi dobrotu pred Božić", a poznato je da su Britanci skloni tome da se osećaju usamljeno.

Neke ankete su pokazale da, posebno stariji ljudi, odlaze u markete samo da bi imali s kim da popričaju. Praznični period ume da bude "depresivan" za mnoge koji su, inače, labilniji ili žive kao samci. Ova korona kriza je dodatno uticala na mentalno zdravlje ljudi širom sveta.

Asda kaže da će čak 7.500 vozača koji isporučuju robu na kućnu adresu - nositi ove značke, i potrošačima barem na kratko ulepšati dan. Nošenje bedževa nije obavezno, već vozač može da bira da li želi da ćaska s kupcima. Ipak, mnogi su pohvalili ovu kampanju, nazivajući je "izvanrednom".

Iz kompanije poručuju da su se kolege koje voze i pre trudile da budu ljubazne i s osmehom, ali da je ovo vreme posebno izazovno, te da kupci mogu biti sigurni da "smeju" da im se obrate za malo duži razgovor. Jedno istraživanje, rađeno u SAD, pokazalo je da se čak troje od petoro Amerikanaca oseća usamljeno.

Video: U ovom pustinjskom gradu Nova godina i Božić traju 365 dana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Firga

    27. novembar 2020 | 09:40

    Steta sto ovo nema kod nas da mogu bar po nekad sa nekim da porazgovaram...

  • Kosta

    27. novembar 2020 | 09:39

    Jadni dostavljaci kad krenu nesrecnici da ih dave

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>