• 44
 ≫ 

Kazne i za kupce i trgovce: Inspekcija tri sata češljala tržne centre u Beogradu

 ≫ 

Gužve u tržnim centrima danas su bile ogromne, a kapaciteti parkinga popunjeni. Inspektori na terenu od 15 sati

  • 44
Crni petak

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pripadnici Komunalne milicije i Sanitarne inspekcije obilaze tržne centre, u kojima su uprkos epidemiološkoj situaciji, zabeležene ogromne gužve, i kontrolišu sprovođenje propisanih mera, rekli su danas popodne u Komunalnoj miliciji.

Prema rečima vršioca dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivana Divca, na terenu su četiri patrole te milicije sa inspektorima i jedna ekipa Sanitarne inspekcije.

U izjavi za Tanjug Divac navodi da je kontrola u tržnim centrima počela u 15 sati i napominje da se za nepoštovanje propisanih mera mogu kažnjavati uprava tržnog centra, vlasnici lokala, ali i sami posetioci.

Da su sanitarni inspektori na terenu i da se obavljaju pojačane kontrole poštovanja mera, potvrđuju i u Ministarstvu zdravlja.

Tržnim centrima u Srbiji je skraćeno radno vreme, ali prodavnice određenih brendova koje su zasebene u prestonici, rade uobičajeno.

U jeku korona virusa, dok se u Srbiji beleži rekordan broj zaraženih, domaći tržni centri su bili su krcati od ranog jutra.

Gotovo kao i prošle godine, nepregledni redovi su počeli da se stvaraju još od jutarnjih sati. Najhrabriji su, očigledno mlađi, pa ih čekanje pod maskom ne sprečava da budu strpljivi dok ne dođu do robe na koju su se nameračili.

Beogradski tržni centar - Crni petak

Foto: Čitalac Telegrafa

Mere i preporuke su po strani za brojne građane koji od jutarnjih sati stoje u redovima ispred prodavnica odeće, obuće, nakita, elektronskih uređaja...

Gužve im ne predstavljaju problem, a shodno svom ponašanju pokazuju da su danas najvažnija sniženja cena koja idu i do 50 odsto.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da nema ništa dobro da kaže reči po pitanju održavanja "Crnog petka" i gužvama koje su danas usledile i ističe da je onaj ko je to organizovao direktno odgovaran za sve ono što budu posledice po trenutnu epidemiološku situaciju.

Video: Tržni centri u Srbiji puni kao oko: Dugačak red ispred poznate modne radnje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lira

    27. novembar 2020 | 18:58

    A gde su ti isti, inspektori na sahrani Irineja?! Ono je moglo a ovo ne moze?!!

  • Elena

    27. novembar 2020 | 19:03

    Ne razumem, zašto ih nisu zatvorili? Ostaviš tržne centre otvorenim i očekuješ da se mere sprovode. Ili ih pusti da rade ili zatvori, nema i ovako i onako.

  • mima

    27. novembar 2020 | 18:58

    pa dozvolili ste “crni petak” pa onda poslali inspektore, svaka cast

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>