• 39
 ≫ 

Ključ od stana otišao u ruke Maje iz Paraćina: Evo ko je dobio automobile u Uzmi račun i pobedi 2020

 ≫ 

Srećne dobitnike izvukla je teniserka Olga Danilović

  • 39
Uzmi račun i pobedi

"Uzmi račun i pobedi" / Printskrin: RTS

Prvo izvlačenje u okviru nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2020 održao je danas, a dobitnik stana u Beogradu je Maja Florić iz Paraćina.

Automobile FIJAT 500L dobili su Matija Rašković iz Beograda, Mirjana Gigović iz Beograda, Aleksandar Mareš iz Bele Crkve, Zoran Petković iz Kragujevca i Vera Bosenić iz Zemun Polja.

Uzmi račun i pobedi

Stan u Zemunskim kapijama / Printskrin: RTS

Prenos je održan na prvom programu Radio televizije Srbije. Srećne dobitnike izvukla je teniserka Olga Danilović.

U današnjem izvlačenju dodeljeno je pet automobila FIJAT 500L i jedan stan u Beogradu, u naselju Zemunske kapije.

- Primer jedne uređene zemlje jesu svi koji uzimaju račun nakon kupovine. Zahvalan sam svima koji to čine i oduševljen brojem pristiglih koverata. - rekao je ministar finansija Siniša Mali koji je takođe prisustvovao izvlačenju.

Vlada je pokrenula ovu nagradnu igru zarad borbe protiv sive ekonomije.

- Siva ekonomija je svaka privredna aktivnost mimo zakona, na štetu države, a u korist pojedinca. Primer toga je i zapošljavanje na crno, ili kada se ne izdaje fiskalni račun, jer se porez tada ne plaća. Mi iz tog poreza u budžetu gradimo puteve, bolnice, lekove, medicinsku opremu, povećavamo plate u državnoj službi. Građani moraju da shvate da ako ne dobiju fiskalni račun, svi gubimo.

Uzmi račun i pobedi

"Uzmi račun i pobedi" / Printskrin: RTS

- Siva ekonomija nije samo naš problem, već problem svih zemalja u svetu, ali kod nas je sve manje.

- Ova igra je važna da bismo podigli svest građana koliko je važno da uzimaju račun. Gradimo Srbiju iz tog novca. Ovo treba da bude razvijena svest svih nas da u ovoj zemlji uvek treba da se uzima račun, ne samo kada imaju mogućnost da osvoje automobil ili stan. Prošla nagradna igra uvećala je za 33 odsto plaćanja poreza kod malih preduzetnika, za 47 odsto povećala se prijava građana onih koji ne plaćaju porez.

- Kada uzmete u obrzir da sledeće godine idemo sa povećanjem plata, penzija, minimalne cene rada, da smo ove nabavili medicinsku opremu, lekove, povećali plate medicinskim radnicima i dali im sada i jednokratnu pomoć, jasno je koliko je ovo bitno da raste bela, a smanjuje se siva ekonomija - istakao je ministar Mali.

Uzmi račun i pobedi

"Uzmi račun i pobedi" / Printskrin: RTS

Sve koverte koje su blagovremeno ubačene u poštanske sandučiće u skladu sa radnim vremenom poslovnica pošte širom Srbije, našle se danas u bazenu u studiju i bile u konkurenciji za vredne nagrade, saopštila je Vlada Srbije.

Sve koverte poslate od 15. oktobra biće u bazenu sve do kraja drugog kruga nagrade igre i sve vreme će konkurisati za nagrade.

U narednim izvlačenjima ostalo je da se izvuče još pet stanova - četiri u Zemunskim kapijama i jedan u Beogradu na vodi.

Sve koverte poslate od 15. oktobra biće u bazenu sve do kraja drugog kruga nagrade igre i sve vreme će konkurisati za nagrade.

Nagradna igra se formalno priređuje u dva kruga – prvi krug od 15. novembra do 26. decembra 2020, i drugi početkom 2021. godine.

Najnovije informacije o nagradnoj igri se redovno objavljuju na sajtu www.uzmiracun.rs, a građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs za sva dodatna pitanja i podršku.

Video: Ovo su pravila igre Uzmi račun i pobedi:Stiglo skoro 140.000 koverata, prvo izvlačenje 21.novembra

(Telegraf Biznis )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Клоп

    28. novembar 2020 | 18:48

    Ма дај,6 награда на 3 милиона коверти , организатор се баш "испрсио" 😏

  • 💬

    28. novembar 2020 | 18:34

    Zašto su odmah diskvalifikovali jednu devojku? Mozda je ubacila papiric sa brojem telefona u kovertu. Ako jeste treba da tuzi RTS.

  • Viktor

    28. novembar 2020 | 19:11

    Sve prevara kao i svaka nagradna igra u Srbiji...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>