• 2

Posao iz snova? Traže kandidate koji će za 11.000 evra da leže 30 dana u krevetu

- To je muškarcima posebno teško – objašnjavaju

  • 2
Muškarac spava u prodavnici u krevetu

Foto: Shutterstock

Neobičan, a jako dobro plaćen posao nudi se u Nemačkoj. Tamošnji avio centar (DLR) u Kelnu traži dvanaest muškaraca i dvanaest žena za istraživanje koje traje 60 dana.

Od tih 60 dana, 30 se odmara u krevetu, a naknada za učestovanje je 11.000 evra.

– Ali to nije nužno i laka zarada. Nije to samo ležanje i odmaranje – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a. Učesnici studije moraju da ostanu u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za 6 stepeni.

– To je muškarcima posebno teško – objašnjava Nitsche. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dve nedelje prilagođavanja i dve nedelje naknadne nege.

Slična istraživanja već su sprovedena u DLR-u. Koriste se za istraživanje za mnoge promene koje bi mogle da utiču kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati učinke bestežinskog stanja u svemiru.

Moraju da ispune brojne zahteve. Na primer, da imaju između 24 i 55 godina, indeks telesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i da budu visoki između 1,53 m i 1,92 m. Uz to, mentalno i telesno sposobni i zdravi.

Oni kojima je samo novac na umu, često ne ispunjavaju zahteve.

Podsetimo, nešto slično bilo je i u Srbiji.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>