• 3
 ≫ 

Kako je pohovano jaje u mlevenom mesu postalo najveće ekonomsko pitanje u Engleskoj?

 ≫ 

Već danima se vodi debata šta je glavni obrok, a šta zakuska

  • 3
scotch egg

Foto: Shutterstock

Od danas će pabovi u Engleskoj moći da služe alkohol samo ukoliko uz njega služe i obilan glavni obrok. Kako pabovi u Engleskoj najčešće ne služe hranu, to je pokrenulo sveopštu debatu oko toga da li škotska jaja, nacinalni specijalitet koji može da se nađe na svakom koraku, mogu da se računaju u glavni obrok.

Da li je malo jaje umotano u mleveno meso, pa pohovano u prezlama predjelo, glavno jeo ili samo užina, glavna je tema u Engleskoj, a odgovor na ovo pitanje može da dovede do ozbiljnog finansijskog problema.

Nakon karantina u Engleskoj koji završava u sredu, građani će smeti da odlaze samo u pabove koji uz alkohol služe ie obilan obrok. U oblastima na koje se ovo pravilo odnosi ima više od 55.000 licenciranih pabova, a velika većina ne služi hranu, ali služi sitna predjela koja idu uz uz pivo. 

Upravo je ta činjenica dovela do debate o tome šta je, ustvari, glavni obrok i da li škotska jaja mogu da se podvedu pod njega, jer to jelo spremaju i pabovi, pa bi u tom slučaju mogli da nastave da toče alkohol.

Iz nadležnog ministarstva stižu oprečni odgovori, od toga da je jaje samo predjelo, do toga da je glavni obrok ako je posluženo kao u restoranu,na tanjiru i da se jede sa priborom.

pivo, pab

Pabovi koji ne slu\e hranu su u problemu, Foto: Pixabay

Upitani da li može da se naručuje alkohol nakon što se završi sa jelom, nadležni su rekli da bi to trebalo da bude trenutak kada se odlazi kući.

Dilema oko jaja još nije razrešena, ali će svi pabovi koji ne služe hranu biti zatvoreni.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    3. decembar 2020 | 11:51

    Ovi stvarno nisu normalni. Ja kad pijem ne jedem. Kad pijem, pijem a kad jedem, jedem.

  • Boris

    3. decembar 2020 | 10:09

    Engleski zakon koji regulise ugositeljstvo je fenomenalan. On definise i govori o pojmu “table meal”. Problem je nastao kada su u korona pravilima upotrebili pojam “substantial meal” i time otvorili prostor za drugaciju interpretaciju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>