• 0

Državni data centar u Kragujevcu dobio prvog korisnika: Poznati ICT gigant počinje useljavanje

Premijerka je rekla da je ovo značajno za napredak Srbije

  • 0
Data centar, Server, Čuvanje podataka

Foto: Unsplash

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je to što je IBM postao prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, prekretnica za dalju tranziciju Srbije ka ekonomiji zasnovanoj na informacijama, ali i za jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje.

Ona je to napisala na Tviteru povodom vesti da je američka tehnološka kompanija IBM postala prvi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu

- Ogroman uspeh i važna vest za Srbiju. Ovo je prekretnica ne samo za našu dalju tranziciju ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama, već i za dalje jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje. Hvala partnerima iz IBM na poverenju - napisala je Brnabić.

 

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavila je danas na ovoj društvenoj mreži da je američka kompanija IBM koja se bavi računarskim tehnologijama postala prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, kao i da je danas potpisan Ugovor o smeštanju opreme ove kompanije u taj centar.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>