• 0
 ≫ 

Beograd pomaže ugostiteljima: Za zakupce gradskih lokala upola niže kirije za decembar i januar

 ≫ 

Grad apeluje na privatne vlasnike kod kojih su ugostitelji u zakupu da im takođe smanje kirije

  • 0
KORONA MERE UBLAŽAVANJE RESTORANI PONOVO OTVORENI

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Grad Beograd će narednih dana doneti odluku da se ugostiteljima koji koriste gradski poslovni prostor smanje kirije za 50 odsto u decembru i januaru, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- To će Grad Beograd koštati oko 350.000 evra i to će biti naša pomoć ugostiteljima tokom epidemije korona virusa, kako bi mogli da isplaćuju makar minimalne plate svojim zaposlenima kako ne bi ostali bez posla - rekao je Vesić za Tanjug.

Ugostiteljima je u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od 24. novembra ograničeno radno vreme do 18 sati, a Vesić kaže da upravo posle 18 sati ugostitelji ostvaruju između 60 i 70 odsto prometa zbog čega je Grad Beograd razmatrao šta može da uradi kako bi im pomogao.

Apelovao je na privatne vlasnike kod kojih su ugostitelji u zakupu da im takođe smanje kirije jer je, kaže, bolje da na taj način pomognu zakupcima kako bi i dalje mogli da nastave da plaćaju kriije i rade.

Kako je najavljeno, Vlada Srbije trebalo bi na sutrašnjoj sednici da usvoji nove mere za borbu protiv korona virusa koje, između ostalog, podrazumevaju da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći da rade do 17 sati radnim danima, dok će im vikendom rad biti zabranjen.

Vesić kaže da će Grad Beograd, kao i uvek, poštovati svaku odluku vlade i sprovesti sve mere koje bude donela na predlog medicinskog dela Kriznog štaba.

- Poštujemo sve što bude predloženo u cilju epidemiološke zaštite. Razumemo da struka ne vidi drugi način za borbu protiv korone osim dodatnih restrikcija, ali moramo da upozorimo, kao Grad Beograd, da ovakve restrikcije ugrožavaju radna mesta ljudi koji rade u sektoru usluga - ugostitelja, frizera...To je nešto što moramo otvoreno da kažemo jer ćemo na taj način imati dodatne probleme, kada su u pitanju radna mesta građana u sektoru usluga - rekao je Vesić.

Izrazio je nadu da će nove mere trajati kratko jer, ponavlja, svako dalje smanjenje radnog vremena, ne samo ugostiteljskih obekata, već i frizerskih salona, fitnes centara...stvara ekonomske teškoće.

Vesić je pozvao sve da nose zaštitne maske i maksimalno smanje socijalne kontakte, kako bi imali manje zaraženih i što pre se vratili normalnom životu.

Video: Siniša Mali o izgradnji metroa u Beogradu: Projekar je postao deo programa Srbija 2020-25

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>