• 7

Većina nas je bar jednom pila kafu pod platanima: Legendarni hotel u Trebinju stavio ključ u bravu

Ovaj hotel nije jedini koji je prestao da radi zbog pandemije

  • 7
Trebinje Foto: Shutterstock
Trebinje Foto: Shutterstock

Ugostiteljsko-turistički sektor u Trebinju oseća velike ekonomske posledice pandemije virusa korona, a pojedini ugostiteljsko-smještajni objekti već su stavili ključ u bravu i ponovno otvaranje najavljuju tek na proleće.

Kafu više ne možete popiti ni u "Belim platanima" u samom centru grada. Pandemija je zatvorila jedno od najpopularnijih ugostiteljsko-smeštajnih mesta u gradu, koga nisu zaobilazile ni brojne poznate ličnosti iz celog sveta.

Privremeni ključ u bravi, prema dostupnim informacijama, trajaće do 1. marta 2021. godine, a do tada će na  Birou završiti 17 radnika.

U hotelu "Nar" ne planiraju da zatvaraju objekat i to, kako kažu, isključivo zbog imidža koji imaju.

- Reč je o velikoj kompaniji i samo iz tog razloga ne planiramo da zatvorimo hotel. Gubici su sve veći, pa smo i broj radnika morali da smanjimo - kaže PR kompanije Milica Nosović za Trebije live.

Vlasnik hostela "Red door" Sveto Stanić navodi da su već zavorili restoranski dio, a da je u toku i preseljenja samog hostela na novu lokaciju.

- Za smeštajni deo hostela se još uvek premišljamo da li ćemo ga otvoriti nakon što završimo selidbu u centar grada - naveo je Stanić.

Kaže da su morali da otpuste dva radnika, jer posla nije bilo. Stanić pojašnjava da pivnica "Humsko" u Starom gradu, čiji je takođe vlasnik, nastavlja sa radom.

Preduzetnici, te vlasnici malih i srednjih preduzeća kažu da će i bez zvaničnog zatvaranja morati da obustave svoj rad, jer je kupaca i korisnika usluga sve manje.

- Grad i država treba da reaguju. Bojim se kako ćemo pregurati do proleća, a nije u pitanju mali broj radnika -  kaže nam jedan preduzetnik iz Trebinja.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nislija

    2. decembar 2020 | 16:32

    Prelepo Trebinje,raj.

  • Pakistanac

    2. decembar 2020 | 16:21

    Bio sam vise puta.Prelepa atmosfera!

  • Alekdandar

    2. decembar 2020 | 16:30

    Hercegovci vase mesto je izuzetno lepo. Krasi ga reka trebisnjica. Grad koi blista jos uvek arhitekture od kamena. Trebinje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>