• 0

Kuvar koji je osvojio milion dolara u poznatom kvizu, sav novac poklanja ugostiteljskim radnicima

Dejvid Čeng je prva poznata ličnost koja je pobedila u ovom kvizu. Voditelj Džimi Kimel kaže da su svi pre njega odustajali na pola

  • 0
David Chang

Printskrin: Youtube/ABC

Dejvid Čeng, poznati kuvar, postao je prva javna ličnost koja je osvojila najveću nagradu u kvizu "Želite li da postanete milioner?", a odlučio je da sav novac - milion dolara - pokloni ugostiteljskim radnicima.

Dok je birao odgovor na poslednje pitanje, osnivač restorana "Momofuku" je grickao nokte i preznojavao se, a ništa manju tremu nije imao ni voditelj kviza, Džimi Kimel.

Nijedna poznata ličnost nije pokušala. Svi su odustali - rekao je Kimel.

Malo sreće, malo znanja i najviše volje da pomogne kolegama u nevolji, radnicima u restoranima koji su teško pogođeni korona krizom, doveli su do toga da Čeng osvoji milion dolara.

Ipak, nije mu bilo svejedno. Već je stigao na osvojenih pola miliona dolara, a da je pogrešno odgovorio na poslednje pitanje, spao bi na svega 32.000 dolara. Pitanje je glasilo: "Koji američki predsednik je prvi dobio struju u Beloj kući?".

Kuvar Dejvid Čeng odlučio je da pomoć zatraži od prijateljice Mine Kajms, novinarke, koja nije bila sigurna u odgovor, ali je rekla Bendžamin Harison. To se ispostavilo kao tačno. Čeng se, potom, našalio kako je ona mnogo pametnija od njega, te da je i postao kuvar, jer nije bio dobar đak.

Iako su restorani i barovi u SAD klasifikovani kao osnovne delatnosti tokom pandemije, s tim da su mogli samo da vrše dostavu hrane i piće na kućnu adresu, zatvaranje objekata je dosta uticalo na poslovanje.

Čeng je svoj stav izrazio i na Tviteru:

 

U nastavku pogledajte kako je izgledao napeti deo epizode kviza "Želite li da postanete milioner", u kojoj je Čeng odneo glavnu nagradu.

U neverici da je osvojio milion dolara, Čeng je iskočio iz stolice, a onda mu je uručen i ček koji je otišao u dobrotvorne svrhe.

Ovaj hrabri preduzetnik rođen je u SAD, pre 43 godine, majka mu je iz Južne, a otac iz Severne Koreje. U Ameriku su došli 60-ih godina prošlog veka, kada i mnogo drugih izbeglica iz Azije.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>