• 0

Hrvatska pomaže ugostiteljima pogođenim koronom: Oslobađaju ih plaćanja dela naknada

Odlukama štaba od 20. i 27. novembra, u Hrvatskoj je obustavljen rad ugostiteljskih objekata

  • 0
kafa, kafić

Foto: Pixabay

Hrvatska vlada je odlučila danas da oslobodi obaveze plaćanja zakupnine i naknade za korišćenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu one preduzetnike, koji su shodno odluci Nacionalnog štaba civilne zaštite, morali da obustave rad radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Odlukama štaba od 20. i 27. novembra, u Hrvatskoj je obustavljen rad ugostiteljskih objekata.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine Darko Horvat rekao je na sednici vlade da je potrebno preduzimanje dodatnih aktivnosti za pomoć privrednicima i preduzetnicima kako bi se održala privredna aktivnost i očuvala zaposlenost, prenosi Seebiz.

Prema njegovim rečima, zakupnici i korisnici poslovnih prostora u državnom vlasništvu biće u celosti oslobođeni plaćanja zakupnine i naknade za period u kojem im je bio obustavljen rad i delatnost.

Pored toga, zakupici kojima nije obustavljen rad ali su imali pad prihoda od 60 i više posto u periodu od 1. decembra ove godine pa sve dok su na snazi odluke štaba, biće oslobođeni od plaćanja zakupnine srazmerno padu prihoda u odnosu onaj ostvaren u istom mesecu 2019. godine, pod uslovom da su zadržali radnike.

Horvat je podsetio da je vlada, odlukom od 2. jula ove godine, otpisala privrednicima dugovanja po osnovu računa za korišćenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu za april i maj u iznosu nešto malo većem od 5,8 miliona kuna (768,6 hiljada evra).

Video: Siniša Mali o izgradnji metroa u Beogradu: Projekar je postao deo programa Srbija 2020-25

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>