• 5

Most preko Save od 1.361 metra: Radovi kod Šapca teku po planu

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i sedam stubova

  • 5
Aleksandar Antić

Koridori Srbije

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da radovi na mostu preko Save, u okviru brze saobraćajnice i auto-puta Ruma - Šabac - Loznica, uprkos krizi koju je izazvao virus korona, teku prema utvrđenom planu.

Antić je danas obišao radove na budućem mostu sa direktorom kompanije "Azvirt" u Srbiji Muratom Tuhogluom i predstavnicima Stručnog nadzora kako bi se upoznao sa dinamikom radova i daljim planovima izgradnje mosta, saopšteno je iz Koridora.

Novi direktor Koridora je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima koji se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i naglasio da je neophodno poštovanje utvrđenih rokova, kao i maksimalno angažovanje svih učesnika u tom projektu.

"Radovi na projektu izgradnje mosta preko Save teku prema utvrđenom planu, zahvalni smo izvođaču radova, našem partneru, kompaniji „Azvirt“ iz Azerbejdžana i direktoru Tuhogluu", rekao je Antić.

Direktor je, nakon obilaska radova, održao radni sastanak u prostorijama gradilišnog kampa i naglasio snažnu podršku tom projektu od državnog značaja, koju pružaju predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Antić je izrazio spremnost za maksimalno lično angažovanje i u tom smislu najavio održavanje sastanaka na nedeljnom nivou sa svim učesnicima na tom projektu.

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i sedam stubova, a u toku je postavljanje skele i oplate za izradu rasponske konstrukcije. Planirana dužina mosta preko Save je 1361 metar, biće fundiran na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.

Glavni raspon između stubova S6 i S7, na osnovu dimenzija plovidbenog puta, iznosi 155 metara, što predstavlja najveći i najzahtevniji raspon za izvođenje.

Podsećanja radi, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica, zaključen je 19.11.2019.

Ukupna dužina te saobraćajnice je 77 km, a planirana je izgradnja ukupno 56 objekata od čega 54 mosta i dve petlje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U Sapcu kraj Save

    3. decembar 2020 | 18:58

    Radim kao fizicki radnik na izgradnji upravo ovog mosta, u Sapcu, na Savi. Posao jeste tezak, radim na otvorenom, na skelama, ali izadjem mesecno na 90.000 dinara. Mozda je ovo nekome malo, ali uzevsi da sam do sada radio u Beogradu na gradjevini za 45.000 i putovao 100km do posla i 100km nazad do kuce (njihov, besplatan prevoz, za radnike iz Macve), ovo mi je mnogo bolja varijanta. Jos malo pa cu isplivati sa racunima, dok ne padne sneg.

  • Toni

    3. decembar 2020 | 21:18

    Srećno zemljače

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>