• 0
 ≫ 

Ublažavaju karantinske mere samo za ove poslovne ljude, iako možda dolaze iz "crvene zone"

 ≫ 

Umetnici, televizijski producenti, novinari i sportisti takođe će biti izuzeti od strožih pravila

  • 0
U susret inovacijama

Foto-ilustracija: Shutterstock

Stroga pravila karantina, vezana za putovanja, biće ublažena za šefove velikih međunarodnih kompanija koji posećuju engleske filijale, kao i za šefove firmi koje planiraju da ulažu u Velikoj Britaniji.

U svakom slučaju, ovakvi poslovni putevi moraće da rezultiraju dogovorom koji donosi ili održava bar 50 radnih mesta, ili dogovorom koji vodi ka investiciji vrednoj bar 100.000 funti.

Novo pravilo omogućiće ljudima da putuju u Englesku iz zemalja koje nisu na listi dozvoljenih (zelena zona), bez obaveze da po dolasku budu u karantinu 14 dana.

Ovaj potez najavio je u tvitu sekretar saobraćaja Grant Šeps. Putnici će morati da prikažu u pismu da planiraju da donesu poslovne benefite Velikoj Britaniji, a to pismo će kontrolisati granična policija.

Dok su u Englekoj, ovi poslovni ljudi biće izuzeti od pravila karantina samo dok obavljaju poslove vezane za investiciju i biće im dozvoljeno da se sreću samo sa onima koji su im značajni u sklapanju posla.

 

Umetnici, televizijski producenti, novinari i sportisti takođe će biti izuzeti od ovih pravila. Trenutne norme nalažu da svi koji dođu u Ujedinjeno Kraljevstvo, moraju da budu izolovani 14 dana, inače im prete kazne od 1.000 do 10.000 dolara.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>