• 1

Tokom decembra, samo u ovoj zemlji: Besplatna kafa za sve radnike na prvoj liniji fronta

Iako ova godina nije bila plodonosna za Starbaks, kompanija je po drugi put rešila da iskaže zahvalnost onima koji su direktno na izvoru zaraze

  • 1
kafa, starbaks

Foto: Pixabay

Poznata kompanija Starbaks (Starbucks) najavila je da svi radnici koji su tokom ove krize na prvoj liniji fronta, uključujući medicinare, mogu da "pokupe" besplatnu kafu kod njih, tokom decembra.

Ovaj gest važi samo za lokale i radnike iz SAD, a čuveni lanac kafeterija na taj način želi da iskaže zahvalnost svima koji su naglašeno ugroženi za vreme pandemije kovida-19, posebno sada kada broj zaraženih opet raste.

Akcija je krenula od utorka, 1. decembra, i traje do novogodišnje noći, a opcije za posluživanje su hladna ili topla Starbaksova kafa, s tim što pravo na nju, ako je besplatna, imaju samo lekari, farmaceuti, vatrogasci, radnici zaposleni u ustanovama za mentalno zdravlje, kompletno bolničko osoblje, radnici iz sektora obezbeđenja, vojska.

Oni koji ispunjavaju uslove mogu dobiti besplatnu kafu koliko god puta žele u toku dana, sve do kraja ove godine, prenosi CBS News.

Starbaks je takođe naveo da je donirao 100.000 dolara Nacionalnoj alijansi za mentalne bolesti, i planira da iznenadi 50.000 onih s prve linije fronta - poklon karticama i paketima za negu.

 

Ovo je, inače, drugi put da Starbaks nudi besplatnu kafu onima koji se direktno bore protiv pandemije. Kompanija je najavila sličan poduhvat za hitne službe krajem marta, sa ponudom koja se završila 3. maja. Od početka krize izazvane kovidom-19 podelili su više od 2 miliona besplatnih šoljica kafe.

Čuveni lanac kafeterija je u drugom kvartalu tekuće godine zabeležio veliki gubitak, usled karantinskih mera uvedenih širom sveta. Bili su u minusu 3,2 milijarde dolara, a tada je najavljen i novi koncept poslovanja.

Korona je naterala Starbaks da preispita svoju poziciju "trećeg mesta" za opuštanje, odnosno beg od kuće ili s posla, pisao je letos Blumberg. Novi plan podrazumeva implementiranje usluge "pickup" - reč je o kafićima manjeg formata, bez stolova i stolica. Najavljeno je da će čak 400 Starbaksovih lokala u SAD biti zatvoreno.

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    5. decembar 2020 | 10:19

    Super prica samo sto su im svi lokali zatvoreni do nove godine

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>