• 2

Polovina vlasnika kućnih ljubimaca nasledstvo ostavlja svojim vernim prijateljima

S druge strane, ljubitelji životinja koji nisu vlasnici nekog kućnog ljubimca, ne mogu direktno da ostave novac psima ili mačkama, ali se on može dati određenim organizacijama u dobrotvorne svrhe

  • 2
mačka Foto: Unsplash

Sve češće slušamo kako ljudi, vlasnici kućnih ljubimaca ili oni koji to nisu - ali vole životinje, upravo psima ili mačkama ostavljaju ogromno nasledstvo, novac koji su stekli tokom života.

Tako je svet, pre izvesnog vremena, šokirala vest da je čuveni kreator Karl Lagerfeld, koji je preminuo 19. februara 2019, bogatstvo vredno 200 miliona dolara ostavio svojoj mački, budući da nije imao potomke i bliske rođake.

Pre neki dan i jedan Francuz se odlučio na sličan potez, s tim što je Kristof Botar deo svog bogatstva, prema testamentu, dao mačkama iz muzeja Ermitaž, u čijem podrumu ih ima oko 50. One su tamo "zvanični lovci na miševe", pa su stoga zaštićene.

Sve u svemu, trend se izgleda rapidno širi. Nedavno britansko istraživanje pokazuje da čak polovina vlasnika kućnih ljubimaca planira da svoj novac ostavi voljenim životinjama, kako bi bili sigurni da su adekvatno zbrinute.

Advokatska firma "Simpson Millar" se uveliko bavi tom vrstom testamenta, a svaki deseti vlasnik namerava da svom vernom prijatelju ostavi više od 10.000 funti. Anketa je ispitala oko hiljadu ljudi, pri čemu su manje otvoreni za davanje novca ljubimcima bili oni uzrasta od 18 do 24 godine.

Na to su, najpre, spremni vlasnici pasa, mačaka ili neke druge životinje, stariji od 65 godina - oni u proseku ostavljaju najveću svotu novca. Još davne 1988, jedna mačka zvana "Blackie", nasledila je 7 miliona funti, od svog vlasnika koji je trgovao antikvitetima.

I čuvena voditeljka Opra Vinfri, koja nema porodicu, takođe je navodno rekla da će milione dolara ostaviti svojim psima. Ljubitelji životinja ne mogu direktno da ostave novac njima, ali se on može dati određenim organizacijama u dobrotvorne svrhe.

Video: Crne kokoške najskuplje na tržištu: Cena im dostiže čak do 5.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>