• 0

Pre 45 godina osnovao je Epl sa Stivom Džobsom: Američki biznismen (70) sada pokreće novi posao

Stiv Voznjak dokazuje da nikada nije kasno za nove ideje, pa ga tako preduzetnički duh ne napušta ni na pragu osme decenije

  • 0
Stiv Vozniak

Stiv Voznjak / Printskrin: Youtube/Dagbladet Børsen

Kada su pre četiri i po decenije osnovali Epl, jednu od najvrednijih svetskih kompanija danas, sigurno je da nijedan Stiv, Džobs ili Voznjak, tada nisu ni slutili kakav uspeh će postići.

Američki inženjer i filantrop, poznat pod nadimkom "Woz", sada u 70. godini života pokreće novu kompaniju "Efforce". Biznis ponovo ima veze s tehnologijom, ali zelenom i blokčejn.

Većina uspešnih ljudi danas se sve više posvećuje očuvanju okoline, pa tako i Voznjak, koji "Efforce" predstavlja kao tržište za vlasnike korporacija ili industrijskih građevina koji bi da ulažu u "zelene projekte".

Kako se navodi u saopštenju, investitori mogu da učestvuju u projektima energetske efikasnosti, pribavljajući tokenizovane buduće uštede, dok kompanije od takvih poboljšanja imaju koristi "bez ikakvih troškova".

Koristeći blokčejn, "pametni ugovor redistribuira rezultirajuću uštedu vlasnicima tokena i kompanijama bez posrednika, na osnovu tačnih podataka o potrošnji/uštedi".

 

Prema stavu Voznjaka, potrošnja energije i emisija CO2 širom sveta su eksponencijalno porasle, što je dovelo do klimatskih promena i ekstremnih posledica po naše okruženje.

- Možemo poboljšati svoj energetski otisak i smanjiti potrošnju energije bez promene navika. Okolinu možemo spasiti jednostavnim uvođenjem dodatnih energetskih poboljšanja - smatra ovaj Amerikanac.

Stvorio je "Efforce", da bude prva decentralizovana platforma koja omogućava svima da učestvuju, i finansijski se okoriste o svetske projekte energetske efikasnosti, te da stvore značajne promene u životnoj sredini.

Video: Digital Pioneers: What will sustain business bring us?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>