• 2
 ≫ 

Ko je, zapravo, Mr Burns i koliko je "težak"? Forbs je analizirao bogatstvo tajkuna iz Springfilda

 ≫ 

Gospodin Brns, zlikovac i uspešni biznismen, u seriji Simpsonovi je od njenog početka, dakle, pune tri decenije

  • 2
Mr Burns

Foto: Printskrin/YouTube/wwwlip

Dežurni zlikovac iz popularne serije Simpsonovi (The Simpsons), Mr Burns, deo je te priče otkako je počela da se prikazuje pre više od tri decenije, tačnije od 1989. godine.

On je najbogatiji čovek u Springfildu, vrlo koristoljubiv i prefrigan. Godinama unazad, analitičari ove serije, koja kao da je predviđala šta će se u realnosti dešavati u svetu, daju brojna objašnjenja za to kako je ovaj fiktvni karakter toliko bogat.

Prva verzija priča o detinjstvu gospodina Brnsa, kao drugog najmlađeg deteta od njih dvanaestoro u kući, koji su odrastali s radosnim roditeljima. Zbog vesele prirode koju je posedovao, Montgomerija Brnsa su njegovi bližnji nazivali "happy" (srećan).

Ipak, sve se promenilo kada je ostavio porodicu kako bi živeo sa "čeličnim" milijarderom za kojeg se ispostavilo da mu je deda i, inače, bivši robovlasnik.

Druga teorija objašnjava da je gospodin Brns oštrouman biznismen koji je godinama bio vlasnik nekoliko kompanija. To uključuje "Germ Warfare Laboratory", "Springfield Convert Hall" i "Springfield Nuclear Power Plant", gde radi Homer Simpson.

U malom gradu poput Springfilda, Brns ima monopol nad nekim od svojih najvećih i najuspešnijih poslova, pa ima smisla zašto je tako bogat. Smešnije i apsurdnije objašnjenje za njegovo bogatstvo je da je ono toliko veliko zato što Brns poseduje prava na pesmu "White Christmas".

Poslovni magazin Forbs je 2006. stavio Brnsa na listu najbogatijih izmišljenih likova na svetu. Tada je zauzeo drugo mesto, sa neto vrednošću od 17 milijardi dolara. Međutim, to bogatstvo se s godinama, navodno, masovno smanjivalo, jer je Brns postajao siromašniji.

Tako je 2010. godine Forbs otkrio da se bogatstvo ovog stanovnika Springfilda smanjilo na oko 1,3 milijarde dolara. To ga, ipak, i dalje čini daleko najbogatijom osobom u gradu, mada mu "ne ide" tako dobro kao nekada.

Video: Mislili ste da ste sve videli: Pronađena stena sa likom Homera Simpsona

(Telegraf Biznis/Foto: Printskrin/YouTube/wwwlip)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    5. decembar 2020 | 12:51

    Da li su oni placeni za ove gluposti?!

  • lela1984

    5. decembar 2020 | 13:56

    "Simpsonovi" su neprevazidjena Sve sto su prikazicali i prikazuju je ziva istina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>