• 0

Završni radovi na petlji Sopot, rešava se problem najmasivnijeg klizišta na Koridoru 10

Na oba kraka Koridora 10 završavaju se radovi na trajnoj stabilizaciji kosina

  • 0
Antić, Koridori Foto: Koridori Srbije

Na Istočnom kraku Koridora 10, ka granici sa Bugarskom, izvode se završni radovi na izgradnji petlje Sopot, kod Pirota, a direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić kaže da će ta petlja bolje povezati lokalne sredine i podstaći privredni razvoj čitave istočne Srbije.

Antić je danas obišao danas dodatne radove koji se izvode na Južnom i Istočnom kraku Koridora 10, a osim radova na petlji Sopot, u toku je rehabilitacija oko 70 km državnih puteva na području opština Niška Banja, Bela Palanka, Pirot i Dimitrovgrad, navodi se u saopštenju Koridora Srbije.

Time se, kako se dodaje, unapređuje postojeća putna mreža, koja povezuje autoput, lokalne i regionalne centre i stvaraju uslovi za brži ekonomski razvoj ovog kraja.

Inače, deonice autoputa E75 od Niša do makedonske granice i autoputa E80, koje se protežu do granice sa Bugarskom, tokom 2019. godine kompletno su otvorene za saobraćaj.

Antić je sa saradnicima obišao i radove na trajnoj stabilizaciji kosine C26 na sekciji Bancarevo-Crvena Reka čime se rešava problem najmasivnijeg klizišta na Koridoru 10.

Antić, Koridori Foto: Koridori Srbije

Na oba kraka Koridora 10 završavaju se radovi na trajnoj stabilizaciji kosina, a stručni tim obavlja svakodnevna merenja i stalan monitoring stabilnosti svih kosina, odnosno izgrađenih potpornih konstrukcija.

Antić je naveo da je južni krak Koridora 10, koji je takođe obišao, važan jer povezuje sever i jug zemlje, a deonica kroz Grdeličku klisuru je najteži graditeljski poduhvat do sada izveden u Srbiji.

''''Po najvišim standardima izgrađena su dva tunela, mostovi, dve petlje, u toku su radovi na trajnoj stabilizaciji kosina 2,3 i 4, a njihov završetak je jedan od prioriteta “Koridora Srbije“, rekao je Antić.

Podsetio je na snažnu podršku koju su tokom realizacije prioritetnog državnog projekta pružali predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>