• 1

Zaživela kineska nacionalna kriptovaluta: Digitalni juan od sada može da se koristi za plaćanje

Kompanije će u okviru promocije digitalnog juana organizovati "greb-greb" nagradnu igru

  • 1
novac, ekonomija, kina, juan

Pixabay.com

Digitalni juan ulazi u platni promet u Kini, nakon što je kineska kompanija JD.com saopštila da je postala prva mrežna platforma koja će prihvatati plaćanja u nacionalnoj kriptovaluti.

Kompanije će u okviru promocije digitalnog juana organizovati "greb-greb" nagradnu igru "JD Digits" na društvenoj mreži Vičet (WeChat) u kojoj će srećnim dobitnicima podeliti ukupno 20 miliona juana (3,0 miliona dolara), prenosi CNBC.

Pobednici će, putem te aplikacije, dobiti takozvani „crveni paket" koji će sadržati najviše 200 digitalnih juana, a dobitnici će moći da ih potroše za plaćanje kupovina na mreži JD.com. Biće podeljeno sto hiljada crvenih paketića.

Digitalni juan kontroliše i izdaje Narodna banka Kine, koja je razvila nacionalnu virtuelnu valutu u okviru projekta "Digitalno valutno elektronsko plaćanje (Digital Currency Electronic Paiment, DCEP), na čijem je razvoju i unapređenju i dalje prilično angažovana.

Video: Neobičan taksi u Kini, od automobila ni traga

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Taman kako je rekao onaj lik sa Wall streeta! Do 2025 sve države sveta će imati svoju kripto valutu... Danas, Kina sutra Indija, Rusija itd....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke