• 0
 ≫ 

SAD ne vide svetlo na kraju tunela: Do kraja decembra, ključ u bravu staviće čak 10.000 restorana

 ≫ 

Demokrate i republikanci još nisu našli kompromisno rešenje, u korist ugostitelja, ali oni više ne mogu da čekaju

  • 0
Mašine za led, jelovnici... Gde sve žive bakterije? Foto: Pixabay

Za oko 17% američkih restorana karantin uveden zbog virusa korona - bio je fatalan. Ovaj procenat njih je već trajno zatvoren, a tu je još na hiljade objekata koji su "na ivici".

Novi izveštaj pokazuje da bi 10.000 restorana moglo da zaključi poslovanje zauvek, do kraja ove godine. Novčane mere vlade SAD očigledno nisu bile dovoljne da se spasu svi ugostiteljski biznisi u zemlji, a Nacionalno udruženje restorana javno moli Kongres da donese novi podsticaj za pomoć industriji koja je tako jako pogođena pandemijom.

Juče su podsetili javnost da je u 2020. već zatvoreno 110.000 restorana. Objavili su i rezultate ankete, sprovedene na 6.000 restorana, otkrivajući da je 87% restorana koji su radili u punom kapacitetu prijavilo prosečan pad prihoda od 36%, a 83 odsto objekata očekuje da prodaja bude još goratokom naredna tri meseca.

SAD su i dalje među najugroženijim zemljama kada je reč o rasplamsavanju virusa, pa tako ugostitelji nisu optimisti. Ukratko, restoranska industrija više ne može da čeka. Udruženje se zalaže za istinski kompromis, između konkurentskih predloga demokrata i republikanaca, i nada većem paketu podsticaja, pod upravom Bajdena.

Dvostranački podsticajni predlog mogao bi biti predstavljen ove nedelje. Nejasno je da li će biti uključeno proširenje Programa zaštite zarada, koje ova Grupa želi. Još jedna mera, nazvana Zakon o restoranima iz 2020. godine, doneta je u oktobru kao deo paketa pomoći za podsticaje od 2,2 biliona dolara.

Ali, ni brojni lanci nisu uspeli da "stanu na noge", a kamoli manji porodični restorani. 

Video: Šta znači pacov u kineskom restoranu? Sanitarnu inspekciju, milionsku kaznu i katanac na vratima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>