• 1

Imate još dva dana ako želite kredit: Fond za razvoj zahteve prima do 10. decembra

Zahtevi po ovom programu podneti nakon naznačenog roka neće biti razmatrani

  • 1
kredit, novac, pare, vreme, rokovi, banka, pozajmica

Foto: Shutterstock

Fond za razvoj Republike Srbije obavestio je da će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do 10. decembra.

Ta odluka je, kako se navodi, u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19, izazvane virusom SARS-CoV-2.

Fond za razvoj je naveo da se prijem zahteva vrši dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

Dodaje se da zahtevi po ovom programu podneti nakon naznačenog roka neće biti razmatrani.

Odobreno skoro 200 zahteva

 

Fond je odobrio odobrio 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara, objavljeno je danas internet stranici Fonda.

Odobreno je 112 kredita za likvidnost pravnim licima i preduzetnicima kao finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom kovid-19 u iznosu od 355,3 miliona dinara.

Subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem odobreno je 53 kredita za likvidnost u ukupnom iznosu od 253,4 miliona dinara.

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, odobreno je 16 zahteva za investicione kredite u iznosu od 299,2 miliona dinara kreditnih i 63,9 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Fond je odobrio dva dugoročna kredita za investicije u iznosu od 37,5 miliona dinara, i jedan za trajna obrtna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara.

Odobreno je i 11 zahteva u iznosu od 19,1 miliona dinara kreditnih i 9,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za startap kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

Fond za razvoj odbio je 83 zahteva za kredite, od kojih je polovina bila za likvidnostm odnosno finansijsku podršku u uslovima pandemije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    8. decembar 2020 | 23:10

    Kakav bre fond za razvoj????cista prevara!medju prvima sam podneo zahtev,posle mesec dana su mi odgovorili da je dokumentacija kompletna i od juna meseca nista! U mojoj branši troje je dobilo kredit od fonda za razvoj,dva tajkuna ukupno 90 miliona i jedan obican smrtnik 1 milon. Bio sam prinudjen da uzmem kredit iz banke na 4,7% samo da bi zadržao svoje zaposlene,tako da....nemojte reklamirati nesto sto ne dolazi do poštenog naroda! Svako dobro!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>