• 0

Burger King konačno našao svoju kraljicu: Ona je dama, ali na fudbalskom terenu

Prošle godine, čuveni lanac brze hrane sponzorisao je muški tim kluba Stevenage iz Engleske, a sada želi da se oduži i ženskoj ekipi

  • 0
burger queen

Foto: Printskrin/YouTube/BurgerKingUK

Burger King je lanac restorana brze hrane iz SAD, osnovan davne 1954. godine. Sve do sada je bio usamljen, a u život mu se često "mešao" glavni rival, Mekdonalds.

Ipak, kako dugo nije uspevao da nađe srodnu dušu, Burger King (kralj) je rešio da je stvori, i tako je nastala Burger Queen, odnosno kraljica. Ova kompanija je 2019. objavila da sponzoriše engleski fudbalski klub iz Lige 2, Stevenage FC, sa ciljem da ga pretvori u najveći klub na svetu u domenu onlajn gejminga.

Sada ovaj lanac, najpoznatiji po slasnim hamburgerima, želi da proširi svoju misiji i na ženski fudbalski klub, kroz sponzorisanje Stevenage FC Women, pod istim uslovima i na istom nivou, kao što je slučaj s muškim timom.

Iza ove zanimljive kampanje stoji kompanija "David Madrid", a Burger King je stvorio logotip Burger Queen, kao deo sponzorstva i kako bi podržao žene u ovom "muškom sportu".

Novi logo biće ponosno prikazan na dresovima tokom sezone 2020/2021. Navijači mogu da kupe limitirano izdanje Burger Queen kompleta preko zvanične prodavnice Stevenage FC, na sajtu stevenagefcshop.com.

Soko Nunjez, direktorka marketinga u Burger King-u za Ujedinjeno Kraljevstvo, rekla je da su nakon uspeha koji su postigli sa muškim fudbalskim timom, želeli da se revanširaju i ženskoj ekipi.

Burger King, inače, godinama unazad uspešno posluje širom sveta, pa i u mnogim zemljama Evrope. Iako važi za ljutu konkurenciju Mekdonaldsa, mnogi ga ipak više cene nego čuveni Mek. Kada je reč o zemljama iz regiona, ovaj lanac je svoje prve objekte u Hrvatskoj otvorio 2014. godine.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>