• 0

Bosanac koji je blokirao nemački auto-gigant pobedio: Škoda mora da plati odštetu

Škoda mora da dostavi sve papire

  • 0
BMW, Folksvagen, Tojota

Foto: vw.com

VW je prošle godine jednostrano raskinuo ugovore s Prevent Grupom posle kratkoročnog prekida isporuka zbog loših uslova poslovanja.

Folksvagenova filijala Škoda mora da plati odštetu TWB-u, članici grupe Prevent, nakon što je u 2019. raskinut ugovor o nabavci naslona za auto-sedišta. Iako tačan iznos odštete nije naveden u presudi Višeg regionalnog suda Celle, naknada bi trebalo da se odnosi na svu štetu koja je nastala ili će proizaći iz raskida ugovora koji je potpisan na period do kraja 2025. godine. Ova odluka je rezultat žalbe na prethodnu odluku Regionalnog suda u Hannoveru, te potvrđuje da je VW nezakonito prekinuo ugovor s grupom Prevent.

Vest je za Jutarji list potvrđena iz Prevent Grupe.

Podsetimo, VW je 2019. jednostrano raskinuo ugovore s Prevent Grupom nakon kratkoročnog prekida isporuka zbog loših uslova poslovanja. Sudski postupci proizašli iz ovog spora još se vode na drugim sudovima i u drugim državama, a iz Preventa ovu presudu vide kao pozitivan signal za druge tekuće procese.

Osim isplate odštete, kako se saznaje, Škoda treba da dostavi informacije i o tome koji su zamenski dobavljači odabrani od aprila 2019.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>